Nastal čas těch nejlepších jahodových moučníků. Podle videa je zvládne i začátečník
Dozrávající jahody výborně chutnají čerstvé se šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Ale ochutnali jste je už ve šlehačkovém koláči? Tuhle dobrotu si nenechte ujít. Pokud čekáte návštěvu, je to skvělá příležitost koláč upéct. Všechny recepty z našeho článku názorně doplňuje video.
Jahodové moučníky patří k létu
Jahody dobře omyjeme, odstraníme stopku a osušíme. Menší používáme v celku, větší nakrájíme. Výborně chutnají v kombinaci s tvarohem, šlehačkou a zakysanou smetanou. Potřebují více přisladit, protože jsou samy o sobě lehce nakyslé. Sladší bývají až poslední jahody. Kromě pečených moučníků můžete vyzkoušet i nepečenou Bebe dobrotu.
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Vybrali jsme pro vás recept na koláč, který jednoduše řečeno "nemá chybu". Je svěží a lehký, plný jahod. Těsto je sice pouze tenké, ale na něm je vrstvička marmelády a pořádná vrstva pudinku, proložená jahodami. To vše zakončuje vysoká vrstva šlehačky. Když nahoru ještě nastrouháte čokoládu, výsledek bude dokonalý. S postupem vám pomůže následující video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Komentáře