Jahody v karamelu nebo v čokoládě: Křupavá krusta na čerstvém ovoci je úžasná
Jahody jsou na celém světě jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. V botanickém slova smyslu není jahoda bobulí ani plodem, ale zbytnělým okvětním lůžkem. To nic nemění na tom, že jde o chutné, sladké ovoce, plné vitamínů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit polevy na jahody
Každá poleva je výjimečná:
- Karamelová poleva - ve 150 ml ovocné šťávy nebo džusu vaříme 300 g cukru tak dlouho, dokud nevznikne sirup medové barvy. Do něj namočíme jahody, napíchnuté na špejli, a hned je odložíme na podnos, vyložený pečicím papírem, a necháme ztuhnout.
- Čokoládová poleva - ve vodní lázni rozpustíme čokoládu podle chuti, někdo má radši mléčnou, jiný více hořkou. Jahodu napíchneme na špejli a namočíme do čokolády. Odložíme ji na pečicí papír a necháme ztuhnout. Pokud ze špejle sklouzne, vyndáme ji vidličkou.
Jak ozdobit jahody s polevou
Jahody s čokoládovou polevou zdobíme čokoládou jiné barvy - například bílou. Ovoce můžeme šrafovat, tečkovat nebo vytvářet poloviny rozdílných barev. Obě polevy zdobíme ještě před úplným ztuhnutím strouhanými oříšky, barevným máčkem nebo cukrářskými dekoracemi.
Kromě ovoce si můžeme připravit také ořechy, obalené v karamelu - podívejte se na naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čerstvé ovoce v čokoládě: Luxusní dárek v podobě pralinek potěší nejen děti, ale i dospělé
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Jak správně vyložit plech pečicím papírem? Poradíme vám jednoduchý postup
Komentáře