Jak dlouho péct plátky krkovice. Masíčko je šťavnaté, měkké a velmi chutné
Krkovice z vepřového masa je díky tuku, kterým je prorostlá, výrazně šťavnatá. Proto je oblíbená na pečení i grilování. Nemusíme se bát ani většího kusu masa, které se nerozpadne a bude hezky držet pohromadě.
Krkovici můžeme v troubě upéct v celku, ale je možné ji i nakrájet na plátky. Tím si výrazně snížíme čas pečení a zajistíme, že každý kousek bude dostatečně propečený. Krkovice během pečení pustí hodně šťávy, kterou po upečení můžeme zahustit v jemnou omáčku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct plátky krkovice
Maso nakrájíme na středně silné plátky, které pomocí paličky jemně rozklepeme. Ke klepání bude stačit i hřbet ruky, kterým maso nepotrháme.
- Plátky masa dobře osolíme a okořeníme pepřem i dalším kořením podle našich chutí.
- Plátky dáme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáček přiklopíme víkem nebo alobalem.
- Pečeme 40–60 minut na 180–200 °C.
- Během pečení podléváme podle potřeby vodou.
- Ke konci pečeme odkryté, aby maso získalo lákavou barvičku a křupavou kůrčičku.
Maso určené na pečení můžeme marinovat nebo péct s bylinkami, česnekem nebo cibulí. Často se také kombinuje s medem a pivem, nejlépe s černým pivem, jehož karamelové tóny jsou medem zvýrazněné. Krkovička pečená na pivu s medem je naprostá lahoda.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak upéct maso? Poradíme správný postup a přidáme i několik receptů na chutný oběd
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře