Žloutkový krém: Chutná náplň s vůní rumu pozvedne chuť žloutkových věnečků
Žloutkové věnečky jsou základem české cukrařiny, jak už dlouhá léta říkávají naše babičky. Jejich popularita netkví pouze v lahodném odpalovaném těstě, ale také v jemném žloutkovém krému, který typicky voní po rumu.
Žloutkový krém je velmi snadný na přípravu a jak už jeho název napovídá, nepotřebujete na něj žádné speciální nebo těžko dostupné suroviny. Připravte si s námi náplň do žloutkových věnečků, kterými potěšíte každého milovníka zákusků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na žloutkový krém
Na žloutkový krém je potřeba 80 g žloutků, 480 g mléka, 125 g cukru krupice, 50 g kukuřičného škrobu, 40 g rumu, 50 g másla a 1 vanilkový lusk (+150 g másla k jeho dokončení).
- Všechny potřebné ingredience vložte do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte po dobu 2 minut.
- Hotový hustý krém přelijte do misky a přikryjte potravinářskou fólií, abyste předešli nežádoucímu škraloupu.
- Vychladlý krém vyšlehejte dohladka (půl minuty na plný výkon), poté k němu přidejte zbylé máslo (150 g) a došlehejte naplno po dobu 1–2 minut.
- Tip: Žloutkový krém by měl mít teplotu kolem 22–24 °C. Pokud by teplota byla příliš nízká, krém se srazí a máslo v krému bude hrudkovatět. Naopak vysoká teplota zapříčiní přílišnou tekutost krému.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krémem v cukrářském sáčku se zdobicí špičkou následně plňte připravené věnečky. Uděláte radost rodině a pustíte se do přípravy žloutkových věnečků? Podle videoreceptu se vám určitě povedou a můžete je plnit také pudinkovým krémem:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 11 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Žvýkačka je tu od starověku. Dnes si ji můžete snadno koupit, anebo vyrobit doma podle našeho receptu
Jak zdobit moučníky krémem: 6 tipů, jak hezky ozdobit dort nebo zákusek
Komentáře