Jak na skvělý pudinkový krém? Podle názorného videa ho snadno zvládne i začátečník
Pudinkové krémy představují výbornou náplň do nejrůznějších dortů, řezů, rolád a dalších zákusků či dobrot z odpalovaného těsta. Chuť krému snadno ovlivníme použitím různě ochucených pudinkových prášků. Kromě vanilkového je vhodný např. jahodový, malinový, kokosový, karamelový nebo kakaový pudink.
Příprava pudinkových krémů je snadná, musíme ale počítat s jejich kratší trvanlivostí, proto je vždy chystáme až krátce před použitím. Naplněné dorty a jiné zákusky je nutné uložit do chladu a brzy spotřebovat. Aby se krém povedl, je třeba dodržet osvědčený postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na skvělý pudinkový krém
Základem je pudink, který je nutné uvařit o něco hustší než pudink pro běžné použití. Postup výroby krému můžeme názorně vidět v doprovodném videu.
- Na základní dávku krému potřebujeme 500 ml mléka, 2 sáčky pudinkového prášku, 125 g másla a moučkový cukr (množství podle chuti).
- Nejprve uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků.
- Vaříme, dokud není pudink úplně hustý, pak odstavíme.
- Zakryjeme potravinářskou folií, aby se na povrchu pudinku nevytvořil škraloup, a necháme vychladnout
- 125 g másla vyšleháme do světlé pěny
- Postupně do másla zašleháváme vychlazený pudink - máslo i pudink musí mít při zpracování pokojovou teplotu.
- Šleháme, dokud nevznikne hladký, hustý krém.
Zdobení dortů, sladkého pečiva
Recepty této podkategorie přivítá každý, kdo si rád se zdobením pečiva vyhraje. Zdobenými dětskými dorty počínaje, přes svatební cukroví až ke zdobenému velikonočnímu a vánočnímu drobnému pečivu. … Podívejte se na všechny zdobení dortů, sladkého pečiva.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 10 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravit hladký a nadýchaný pudinkový krém s námi zvládnou i začátečníci. Stačí dodržet několik důležitých zásad
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře