Jak namotat těsto na kremrole na kovové trubičky: Jde to s proužky i s válečky těsta
Kremrole je cukrářský výrobek původem z Rakouska. Připravuje se z listového těsta, které se ve tvaru proužků namotává na kovové trubičky, na kterých se následně i peče. Po sundání z trubiček se otvor kremrolí plní bílkovým sněhem nebo šlehačkou.
Recept na kremrole je jednoduchý - kup listové těsto, rozválej ho, nařež proužky, namotej je na trubičky a upeč. Někdy to tak jednoduché není - nemáme trubičky nebo nevíme, jak těsto namotat. Poradíme vám, jak na to.
Postup při navíjení těsta
Kremrole jsou nejrychlejší z listového těsta, ale někdo má i vlastní recept:
- Rozválené těsto nařežeme nožem nebo rádýlkem na 3 cm proužky, dlouhé 10 cm (podle velikosti trubičky).
- Přimáčkneme konec k trubičce a našikmo motáme, až dosáhneme konce trubičky. Těsto odřízneme a změříme si potřebnou délku.
- Kremrolky položíme na plech spojem dolů. Také můžeme konce těsta potřít vajíčkem a přimáčknout k sousedícímu proužku, přilepí se.
- Někdo dá přednost vyválení tenkých válečků těsta, které navine na trubičku. Trubičku je nutné poválet po stole - proužky se rozplácnou a spojí.
- Proužky se musí trošičku překrývat, aby se při pečení nerozevřely.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře