Jak připravit karamelizovanou cibulku? Video ukáže originální přílohu z obyčejné cibule
Karamelizovaná cibulka je jedna z jednoduchých, ale ohromujících příloh, které mohou zvýraznit chuť jakéhokoli jídla. Z obyčejné cibule vznikne originální doplněk s jemnou karamelovou chutí, který stojí za tu chvilku práce v kuchyni.
Příprava karamelizované cibulky začíná správným výběrem cibule. Nejvhodnější jsou sladší odrůdy, jako např. červená cibule nebo šalotka. Samotná příprava je opravdu jednoduchá a cibulka může být skvělou alternativou k běžným omáčkám, neboť jídlům dodá originální chuť.
- Oloupeme červenou cibuli a nakrájíme ji na větší kusy.
- Rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje na pánvi.
- Cibuli osmahneme dosklovita.
- Přidáme 1 lžíci krupicového cukru a necháme zkaramelizovat.
- Vše lehce osolíme a přidáme lžíci balzamikového octa, který necháme odpařit.
Mohlo by vás zajímat
Kam s karamelizovanou cibulkou
Cibule v karamelovém kabátku může být vynikající přísadou do sendvičů a burgerů nebo tortill, kterým dodává výraznou chuťovou rovnováhu. Je také skvělým doplňkem k sýrům, grilovanému masu nebo k obyčejné zelenině. Oživí jednoduchý oběd a potěší při společné večeři. Když vám chutnají pálivé pokrmy, můžete do cibulky přidat chilli papričky a vytvořit pikantní variantu. A pokud máte tento styl rádi, nemusíte zůstat jen u cibule.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Grilování masa a ryb: Jak grilovat velké kusy i jednotlivé porce
Jak připravit karbanátky v troubě s menším množstvím tuku. Chutnají výborně a úprava je šetrnější
Komentáře