Bramborové těsto stáním řídne, proto ho zpracujeme co nejdříve. Poradíme, jak těsto snadno uchovat
Knedlíky nebo šišky po uvaření mrazíme rozložené a pak sesypeme. Těsto ze syrových brambor lze krátce uchovat v chladničce, ale bramborové těsto z vařených brambor je nejlépe zpracovat hned čerstvé, protože stáním řídne vlivem soli. Těsto ze syrových brambor zase černá vlivem kyslíku.
Přesto nejsme v případě přebytku těsta zcela bezmocní. Máme některé možnosti, jak s těstem naložit, abychom zbytečně neplýtvali potravinami.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uchovat těsto z vařených brambor
Těsto z vařených brambor na noky nebo knedlíky neskladujeme ani nemrazíme, protože se stáním mění jeho konzistence, která nepříznivě ovlivní konečný výsledek.
Mrazit můžeme hotový uvařený pokrm (např. knedlíky a šišky), který rozmrazíme v pokojové teplotě a pak ohřejeme v páře. Knedlíky nebo šišky po vychladnutí mrazíme rozložené na tácku a pak sesypeme. V mrazničce vydrží asi půl roku. V chladničce můžeme uvařené pokrmy skladovat asi 3 dny.
Jak uchovat těsto ze syrových brambor
Těsto ze syrových brambor (na bramboráky) vlivem kyslíku po čase černá. Dočasně a částečně tomu předejdeme spařením nastrouhaných brambor horkým mlékem. Těsto, které hned nespotřebujeme, můžeme uchovat v chladničce asi 2 dny. V případě potřeby sebereme a vyhodíme vrchní zčernalou vrstvu, těsto zamícháme a můžeme smažit.
Jak připravit bramborák s masovou směsí
Těsto nemrazíme, protože namrzlé brambory by zesládly. Mrazit můžeme hotové bramboráky - mrazíme je proložené fólií, aby se neslepily.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak připravit ty nejlepší bramboráky? Vyzkoušejte tři jednoduché rady a vaše bramboráky budou ještě lepší
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře