Připravte si na snídani oblíbené vejce Benedikt podle našeho videonávodu
Snídaně jako z luxusní restaurace u vás doma? Máme pro vás jednoduchý návod, jak si připravit skvělé vejce Benedikt. Stačí vám k tomu pouze běžně dostupné suroviny a trocha fantazie.
Vejce Benedikt je lahodný pokrm z opečeného pečiva (podle původního receptu se používal slaný muffin), na které se dá plátek uzeniny, pak ztracené vejce a přelije se holandskou omáčkou. Ukážeme vám jednoduchý postup, jak vejce Benedikt připravíte z pohodlí domova, abyste si vychutnali jejich skvělou chuť.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit vejce Benedikt
- Do mísy nad vodní lázeň dáme vejce a ocet, osolíme a šleháme, dokud nám pěna nezhoustne.
- Poté pomaličku přiléváme horké máslo a šleháme.
- Vznikne nám krásně hustá konzistence.
- Dále si připravíme ztracené vejce tak, že ve vodě s octem vytvoříme vír a vhodíme vejce.
- Necháme chvíli vařit a poté vytáhneme, žloutek uvnitř by měl být tekutý.
- Pak už můžeme servírovat - na toust s uzeninou dáme ztracené vejce, přelijeme holandskou omáčkou, posypeme červenou paprikou a pažitkou.
- Přejeme dobrou chuť.
Kalendář Celý kalendář
Den vejce Benedikt
Pokud si v restauraci dnes objednáte vejce Benedikt, čeká vás příjemné chuťové překvapení. Pokrm se skládá ze ztraceného (pošírovaného, zastřeného)… Více o významném dni
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 3 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 6 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Komentáře