Co jednoduchého upéct? Skvělé buchty na plech podle těchto receptů zvládne každý
Recepty na rychlé a jednoduché buchty je dobré znát a mít po ruce. Vybrali jsme několik osvědčených, které se vždy povedou. Můžeme je připravit pro návštěvu, nebo jako chutný moučník po obědě. Recepty se určitě budou hodit začátečníkům.
Univerzální hrnková buchta
Pokud potřebujeme co nejrychleji upéct buchtu s ovocem, a je jedno jestli s čerstvým či kompotovaným, pak je tu jednoduché řešení. Následující recept vyjde pokaždé. Pokud je ovoce kyselé, povrch můžeme před pečením buď lehce pocukrovat nebo posypat drobenkou.
- Potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, ovoce podle sezóny.
- Suroviny smícháme dohromady, nejdříve tekuté, pak sypké.
- Pokud k míchání použijeme elektrického robota, bude buchta ještě více nadýchaná.
- Plech vyložíme pečicím papírem, a na něj nalijeme těsto.
- Poklademe ovocem podle chuti a možnosti.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20–25 minut.
- Tip: Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou špaldovou, cukr krupici cukrem přírodním, mléko kravské mlékem sójovým. Buchta bude také dobrá.
Postup nám předvede názorné video:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby těsto bylo nadýchané? Šest tipů na oblíbená kypřidla pro dokonalé moučníky
Oblíbené pečivo ze špaldové mouky. Jak se špalda používá a na co se hodí
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Komentáře