Nechce vám ztuhnout želatina? Tyto 4 tipy vám pomohou
Také se vám stalo, že želatina, kterou jste polili dort nebo zákusek, ne a ne ztuhnout? To dokáže potrápit nejednoho začátečníka. Nabízíme několik jednoduchých tipů, které vám práci se želatinou usnadní a poradí vám, jak tuhnutí urychlit.
Příliš tekutá želatina, která dlouho tuhne, může nežádoucím způsobem rozmáčet korpus. Lze tomu předejít pomocí několika triků. Želatinu připravíme podle návodu. Dobře namočenou ji rozpustíme v horké tekutině, nevaříme. Teprve částečně zchladlou ji použijeme na moučník.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak urychlit tuhnutí želatiny
Nabízíme několik tipů, které zaručí správný výsledek.
- Předem musíte počítat s tím, že tuhnutí zabere čas, někdy několik hodin, často dokonce celou noc. Pokud spěcháte, připravte raději jen rosol ze sladké tekutiny a pudinkového prášku.
- Nádobu s rozpuštěnou želatinou můžete chladit jejím částečným ponořením do studené vody. Pozor, aby voda nevnikla dovnitř a nenaředila želatinu. Roztokem míchejte, aby chladl rovnoměrně.
- Polévání zahajte, když tekutina začne houstnout. Polévejte, dokud je tekutá. Předčasně ztuhlou želatinu opět rozehřejete v horké vodní lázni.
- Závěrečné ztuhnutí dokončete vložením dortu do ledničky a ponecháním v chladu přes noc.
Naše video ukazuje, jak připravit řezy s ovocem a dortovým želé.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Chyby při mražení jahod: Vyvarujte se jich a uchovejte jahodám chuť i aroma
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře