Vzpomínky na 20 jídel ze školní jídelny: Proč nechceme nebo nemůžeme zapomenout?
Školní jídelna byla v minulosti místem, které sloužilo ke společnému stravování žáků, učitelů a zaměstnanců školy. Nároky na stravu nebyly vysoké, záleželo na tom, kolik peněz dostala škola na stravné od státu a od rodičů.
Školní jídelna byla pro mnoho dětí noční můrou, která přetrvala až do jejich dospělosti. Pro jiné děti byla naopak oblíbeným místem, kde se dobře najedly. Většina dospělých má trvalé vzpomínky na pokrmy, které se v té době vařily.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Krupicová kaše z rýžové krupičky – bez lepku, mléka a vajec
- Rajská omáčka báby Valerie
- Zemlbába - žemlovka
- Rizoto z jednoho hrnce
- Nudle s mákem II
- Zapečené filé na česneku
- Buchtičky s krémem
- Koprová omáčka podle pana Šroubka
- Mléková polévka
- Odlehčená sekaná
- České buchty s povidly
- Hrachová kaše s mrkví a libečkem
- Hrstková polévka
- Citrónový rýžový nákyp
- Vepřové na česneku se špenátem 1
- Ledvinky dušené
- Fazolky na smetaně s kuřecím masem
- Bramborové šišky / noky s ořechovou strouhankou
- Vepřové plíčky na smetaně
- Zadělávaná mrkev
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Vzpomínka na školní jídelny: Buchtičky se šodó byly za odměnu, UHO vyloženě za trest
Hráškový krém: Klasiku školních jídelen připravíte snadno, stačí 3 hlavní suroviny a vylepšovat můžete už podle vlastní chuti
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Komentáře