Z jaké mouky se peče velikonoční mazanec? Chybu neuděláte s hladkou ani polohrubou
O velikonoční neděli by měl být na svátečním stole mazanec, který je pečený z těžšího sladkého těsta, podobného na vánočkové. Mazanec se nosil v neděli do kostela k pomazání a odtud postupně vznikl jeho název. Poradíme, z jaké mouky tuto dobrotu péct.
Velikonoční mazanec pečeme z kynutého tučnějšího těsta, nicméně formování tvaru mazance je na rozdíl od pletení vánočky velmi rychlé. Mazanec před pečením potřeme bílkem a posypeme plátky mandlí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z jaké mouky péct mazanec
Jaká mouka je tedy ta správná na báječný a nadýchaný mazanec?
- Nejčastěji se setkáme v receptech s použitím hladké mouky, díky které bude mazanec krásně vláčný a rychle nakyne.
- V případě, že máme raději hutnější mazanec, zvolíme polohrubou mouku.
- Chybu neuděláme ani tehdy, pokud zvolíme polovinu hladké a polovinu polohrubé mouky, mazanec bude chutnat i tak skvěle.
- Ať už se rozhodneme pro jakýkoli typ, vždy bychom měli prosát mouku přes síto, díky tomu bude mazanec více nadýchaný a v těstě se nebudou tvořit hrudky.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře