Nejlepší recepty čínské kuchyně
Související články
Co je typické pro čínskou kuchyni?
Čínská kuchyně má mnoho rozmanitých chutí a ingrediencí, které se liší v závislosti na regionu. Mezi nejoblíbenější ingredience patří rýže, česnek, chilli, sójové omáčky, rostlinný olej, cibule, sladké brambory, houby a čerstvá zelenina. Pro čínskou kuchyni jsou je typické časté používání různých druhů masa a mořských plodů. Typické čínské pokrmy jsou známé svou výraznou chutí, jako je kyselost, sladkost, slanost a pálivost. Mnohé recepty se spoléhají na rychlost přípravy, ať už jde o smažení, vaření, dušení či pečení. Kromě toho lze některé pokrmy upravit i s majonézou, bylinkami, česnekem a cibulí. Pro čínskou kuchyni jsou také typické polévky a nudle.
Co jedí Čínani?
Číňané si potrpí na vyváženou stravu. Je to spojeno s bohatou čínskou kuchyní a pestrou škálou používaných ingrediencí. Hlavní jídlo se obvykle skládá z rýže nebo jiných obilovin, masa, ryb, mořskými plody a zeleniny. Mezi populární čínské pokrmy patří Kung-pao, Pchin-jinem, Pekingská kachna a další. Velmi populární jsou zákusky, jako je čínský zmrzlý jogurt či čínské ořechové koláče.
Co se pije v Číně?
Čína je země plná rozmanitých nápojů, které se liší dle regionu. Nejčastěji se v Číně pije čaj, který je součástí čínské kultury. Čaj se obvykle pije bez přísad, jako je cukr, mléko a podobně. V poslední době jsou v Číně populární i západní nápoje, jako whisky, koňak, pivo a víno, stejně jako tradiční mao-tchaj, což je čínská pálenka.
Jaké koření a zelenina se dává do číny?
Do číny se hodí velká spousta ingrediencí i koření. Mezi oblíbená koření patří anýz, badyán, česnek, fenykl, citronová kůra, chilli, hřebíček, kari zázvor a další. Ze zeleniny se do číny používá cibule, paprika, mrkev, cuketa, pórek a další.
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek se od Terezy Bebarové učil připravit zdravý makovec: Pozor na použití sněhu, varuje cukrář
Vyzkoušeli jsme „banánový test“ s alobalem. Takhle by mělo ovoce vydržet čerstvé mnohem déle
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami