Delikatesy a speciality maďarské kuchyně – nejlepší recepty, nejznámější jídla a pití
Maďarsko patří historicky k našim nejbližším sousedům a tak je nám spousta pochoutek z tamní kuchyně velmi blízká: ať už se jedná o proslulý guláš, nejrůznější druhy čerstvých i mletých paprik nebo maďarskou čabajku a uherský salám. Oblíbený je v Česku i perkelt, jídlo podobné guláši, které se ovšem zahušťuje moukou, nebo paprikáš, maso ve smetanovo-paprikové omáčce.
Maďaři mají i vlastní druh těstovin, takzvanou tarhoňu, což jsou vlastně drobné noky z nudlového těsta. A z dob Rakouska-Uherska a kouzelného 19. století si Maďaři odnesli i celou řadu lahodných dezertů: Dobošův dort, tedy piškot s čokoládovo-máslovým krémem nebo Rigó Jancsi, další druh piškotového dortu. A není nic lepšího, než tyhle pochoutky spláchnout výborným tokajským vínem.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na dušenou mrkev, aby chutnala všem? Zásadní jsou dvě suroviny!
Nepečený jogurtový řez s rybízem: Dvě vrstvy piškotů proložené nadýchaným krémem se šťavnatým rybízem chutnají božsky
Dieta podle horoskopu: Lvi mohou vyzkoušet paleo, Vodnářům sedí flexitariánství