Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr
24. 7. 2021 Vaření
Grilujete o sto šest a už nevíte, co nad žhavé uhlíky ještě položit? Skvělou rychlovkou jsou párky či klobásy. A aby to mělo trochu stylu, dopřejte je sobě i svým návštěvám pěkně v houskovém obalu, s pořádnou porcí zeleniny i omáček. Poradíme tajné fígle, jak to udělat co nejlépe!
V rohlíku, nebo v housce?
U nás oblíbená varianta pro spojení párku a pečiva je klasika za pár korun: párek v rohlíku. V Americe na to jdou jinak, speciální žemli podélně rozříznou, naplní zeleninou, přihodí grilovaný, ohřátý nebo pečený párek, posypou strouhaným sýrem, případně zakápnou nějakým dobrým dipem, a poměrně slušná porce jídla, hot-dog, je na světě! Proč to nezkusit taky? Vlastně na tom není nic těžkého a místo žemle můžete klidně použít třeba menší bagetu.
Mohlo by vás zajímat
Pečivo je základ
Bude-li se chtít skutečně blýsknout, pečivo na hot-dog nekupujte, ale udělejte si je sami doma. Variací je spousta a návštěvě pak můžete nabídnout kromě klasické bagety nebo rohlíku třeba bagety brynzové, sýrové s celerovou natí, nebo bagety se slunečnicovými semínky. Pečivo je lepší upéct den předem, bude se pak lépe krájet. Zároveň je můžete před naplněním posypat na řezu, velmi opatrně, trochou cukru a krátce ogrilovat. Cukr zkaramelizuje a vytvoří křupavou krustičku. Jen se to s ním, pochopitelně, nesmí přehnat.
Mohlo by vás zajímat
Co dát dovnitř
Samozřejmě máme na mysli, co kromě párku či klobásy. Americký hot-dog totiž dělají úžasným právě všechny možné přísady. Skvělá je například nastrouhaná kyselá okurka, ale zkusit můžete i méně obvyklé kvašené okurky, případně kvašenou zeleninu pickles. Nic nezkazí ani kysané zelí či nakrájená nebo nastrouhaná čerstvá zelenina. Mějte různé ingredience připravené v mističkách a hosté si tak mohou vybrat, jak přesně chtějí mít ten svůj hot-dog ochucený.
Mohlo by vás zajímat
Párky moc nepárejte
Když už si dáte tu práci, že chystáte grilovačku pro přátele a ještě pečete domácí bagetky, stojí za to koupit kvalitní párky s vysokým obsahem masa. Máte-li tu možnost, můžete si samozřejmě udělat domácí párky podle našeho receptu. Párky před grilováním nechte chvíli venku stát, aby nebyl teplotní šok pro uzeniny tak velký. A před grilováním je, na rozdíl od špekáčků, nikdy nenařezávejte. Veškerá šťavnatost by byla ta tam. S tím taky souvisí, že párky stačí grilovat krátce, jinak by byly vysušené. Párky můžete před grilováním také namarinovat, nebo použít šťavnatější klobásy. A když už jsme u té šťavnatosti, hot-dogům prospěje i plátek křupavé slaniny. Přihoďte jej na gril, když budete dělat párky.
Mohlo by vás zajímat
Velkolepé finále
Máte opečené housky, připravenou zeleninu i párky už na grilu. To je dobře, jen to chce ještě poslední tečku. Něco jako třešničku na dort. Tou bude v případě hot-dogů vybraný dip, klidně i kečup nebo hořčice, případně oblíbená pikantní omáčka. Připravenu můžete mít i křupavou osmaženou cibulku, sušenou smaženou cibulku, nebo fantastickou karamelizovanou cibuli na pivě. A konečně, nakonec hot-dogy posypte strouhaným sýrem! Ano, víme, že tohle jídlo se nedá jíst moc „kulturně“ a asi po něm ani nezhubnete, ale na zahradě, na terase, nebo zkrátka u grilování s rodinou či přáteli nechte dietu i uhlazenost stranou. Hlavně si užijte společné chvíle s dobrým jídlem!
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Chcete mít originální vánoční stromeček? Vyrobte si na něj krásné jedlé ozdoby
Perníkový stromeček Krásné a voňavé perníčky doplněné stužkami jsou stylové. Při pečení perníčků s tím počítejte předem a do syrového těsta udělejte… Číst více
Marokánky a florentýnky vypadají hodně podobně. Přesto jsme několik rozdílů vypátrali
Florentýnky neobsahují mouku, zato místo směsi ovoce a rozinek je v nich kandovaná pomerančová kůra, která jim dodává typickou chuť. Jsou také hodně… Číst více
Čokoládové koblihy bomboloni: Cukrář od Zdeňka Pohlreicha radí, jak na ně!
Milujete čokoládu a zároveň nadýchané koblihy,… Číst více
Pečeme s exotickými druhy ořechů: Zkuste pekanové košíčky nebo pistáciové stromečky!
Do pracen patří vlašské ořechy, vanilkové… Číst více
Bez pečicích plechů se teď neobejdete. Víte, podle čeho je vybírat a jak se o ně starat?
Bez plechů na pečení se v žádné kuchyni… Číst více
Den ořechů
Ořechy skutečně představují velmi zvláštní skupinu ovoce. Jsou to vlastně jedlá semena, která u ostatních druhů ovoce nekonzumujeme. Ořechy obsahují… Číst více
Den pekanových ořechů
Pekanové ořechy mají jedinečnou chuť, která dokáže dát kouzlo připravovanému pokrmu. Pekanové ořechy lze použít v široké škále jídel, od sladkých až… Číst více
Den pekanových sušenek
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů)… Číst více
Kouzlo Orientu na vašem svátečním stole: Upečte si hříšně sladké marokánky
Vycházejí ze sladkého cukroví arabského původu a… Číst více
Velký manuál: Jak vybrat hrnec do kuchyně? Důležité jsou rozměry i materiál. Ale to není všechno!
Nějaký ten hrnec určitě najdete v každé kuchyni.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Grilování levou zadní... I pro vegetariány! Tipy na grilovací recepty bez masa
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Grilování levou zadní: Tipy na božské dipy a fantastické marinády
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Grilování ryb: 7 tipů, na čem grilovat ryby, aby zůstaly dokonale šťavnaté a nebyly vysušené