Ten pravý Karneval chutí zažijete jen na výstavišti v Ostravě!
23. 4. 2014 Tipy a triky
Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 16. – 18. května 2014 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.
Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 16. – 18. května 2014 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.
Jedná se o druhý ročník gastronomické výstavy, která se i tentokrát zaměří na širokou veřejnost. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p. Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii.
Akce bude rozdělena do 3 sekcí. V první sekci nahlédneme do kuchyní vyhlášených restaurací, které jsou členy Asociace hotelů a restaurací ČR, ve kterých budou špičkoví kuchaři připravovat degustační menu. Své chuťové buňky můžete potěšit v další sekci, ve které bude připravovat speciality 14 restaurací z celého Moravskoslezského kraje.
Prostor ke své prezentaci opět dostanou nejen výrobci, distributoři a prodejci jídla a pití, ale také hotely, restaurace, vinařství, pivovary, destilerie a další. Lákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců - sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Ochutnat budete moci nejrůznější drinky a nápoje. Chybět rozhodně nebude prezentace baristů a barmanů i degustace vín.
Pro návštěvníky bude i tentokrát připravena kuchařská show, bohatý doprovodný program a spousty chuťových zážitků a kulinářských zajímavostí.
Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, záštitu nad touto akcí převzal Moravskoslezský kraj. Partnerem akce je CzechTourism a Czech specials.
Další informace týkající se výstavy:
Otevírací doba:
pátek 13:00 - 20:00 hod.
sobota 10:00 - 20:00 hod.
neděle 10:00 - 16:00 hod.
Vstupné:
Dospělí 50,- Kč
Důchodci, studenti, děti, ZTP 30,- Kč
Hromadný vstup pro ZŠ (minimálně 20 osob) 20,- Kč
Platí VIP karta 2014
Změna programu vyhrazena
Tisková zpráva
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Víte nebo nevíte? Aneb 12 užitečných rad pro správné želírování
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami
Přidáno před 45 minutami
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 6 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
V Praze si můžete sami natočit „zmrzku“. Nás vyšel plný kelímek zhruba na dvě stovky a takhle to probíhalo
Jak používat teplotní sondu? Chytrého pomocníka využijeme nejen při grilování
Komentáře
18. 5. 2014 10:12
18. 5. 2014 09:55