Pohár s banánem a čokoládou nezevšední. Mleté oříšky a strouhaná čokoláda na dně sklenice dodají jiný rozměr chuti
20. 6. 2023 Vaření
Banány do dezertů patří. Teď v letních měsících především do jednoduchých pohárů. Osvěžující smetanovo-pudinkový pohár s banánem a čokoládou si můžete připravit s příměsí alkoholu, ale také v dětské „nealko“ verzi.
Jak využít banán v dezertu
Mohlo by vás zajímat
Co se hodí do banánového poháru
Chystáte u vás doma večírek? Drobné pohoštění je tedy nutností! Pokud součástí akce není kompletní menu v podobě tříchodové večeře, měli byste návštěvě nabídnout alespoň malé občerstvení, obzvlášť…
Jak připravit smetanovo-pudinkový pohár s banánem
Na přípravu čtyř pohárů s banánem si přichystejte: 2 banány, citronovou šťávu dle potřeby, 2 vanilkové pudinky bez vaření, 600 ml mléka, cukr, případně 4 lžíce vaječného koňaku, 50 g čokolády na vaření, 50 ml smetany ke šlehání, nastrouhanou čokoládu na dno skleničky a hrst nasekaných vlašských ořechů na posyp.
Jak na to? Připravte si čtyři skleničky. Na dno nastrouhejte trochu čokolády. Banány nakrájejte na kolečka a rozdělte je na čtyři hromádky a čtyři kousky nechte stranou na ozdobu. Polovinu z každé hromádky banánů dejte do skleničky, zakapejte citronovou šťávou a případně zalijte necelou lžicí vaječného koňaku.
Pudinky připravte podle návodu a nalijte rovnoměrně do sklenic. Znovu naneste vrstvu banánů, zakapejte citronovou šťávou a zalijte zbylým vaječným koňakem.
Vlašské ořechy nakrájejte na menší kousky. Do hrnce dejte vařit asi centimetr vody a vložte do něj druhý hrnec. Do toho nalámejte čokoládu, přilijte smetanu a nechte rozehřát. Počkejte, až směs trochu zchladne, a chladnější tekutou čokoládu pak přidejte do pohárů, ozdobte banánem, posypte ořechy a ihned podávejte.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Svatá přikázání pro božskou drůběž: Osvědčené rady našich babiček, jak na skvělá kuřata
Drůběží maso je zdravé, dietní a moc dobré. Ale… Číst více
Dokonale vypečená kachna: Jak ji připravit na český i asijský způsob tak, aby chutnala božsky
Pečená kachna patří k tradičním (nejen) českým… Číst více
Zpracování a rozdělení drůbežího masa
Drůbeží maso je lehce stravitelné, chutné a velmi dobře se upravuje. Drůbež můžeme vařit, dusit, péct nebo smažit. Přečtěte si naše rady a tipy, jak… Číst více
Dobroty z trouby: Dáte si na Štěpána pečenou husu, kachnu, nebo rakouský chleba?
Zatímco v českých domácnostech se z trouby line… Číst více
Devatero chutí krůtího masa: Jak péct celého krocana a jak na božská krůtí stehna s vínem?
Kde jinde najdete bílé i červené maso najednou?… Číst více
V Prostřeno se dnes bude připravovat Club sandwich z hráčských doupat. Jak se správně dělá?
Předkrm ve čtvrtečním Prostřeno nás zavede do… Číst více
Škubání slepice krok za krokem: Jak postupovat a na co si dát pozor
Že jste ještě nikdy neškubali? To vůbec nevadí. Není to nic složitého. V následujícím článku vás přesvědčíme, že se není čeho bát. Pokud budete… Číst více
Jak upéct krůtu? Pečená krůta se stává i u nás oblíbenou pochoutkou
Na pečení krůty budete potřebovat velký pekáč, jedno krůtí stehýnko je větší a těžší než celé kuře. K pečení se nejlépe hodí spodní stehno, tzv.… Číst více
Máte raději libový nebo šťavnatý řízek? Poradíme, jaké jsou možnosti při výběru masa
Plátky masa obalíme a osmažíme dozlatova. Také smažení řízků má svá pravidla, která je dobré dodržovat. Odměnou za tuto práci pak bude dokonalý oběd,… Číst více
Velký přehled nepečených zákusků a dezertů. Někdy k sladké dobrotě stačí tak málo!
Nepečené zákusky, moučníky, dorty a řezy jsou velmi oblíbené, protože může uspět i ten, kdo na pečení nemá talent, vybavení nebo má málo času. Stačí… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pojďme si společně připravit skvělou poke bowl, havajskou misku plnou barevných surovin, které se dokonale doplňují
7 důvodů, proč zařadit banány do jídelníčku dětí: Budou chytřejší, šťastnější a odolnější!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak nastrouhat krásně čokoládu? Jednoduché čokoládové zdobení dá našim zákuskům a dezertům nový rozměr