Velikonoce si koledují o nápady
19. 3. 2018 Historie a zajímavosti
Velikonoce jsou už za dveřmi. Inspirujte se v obchodech Albert novou sběratelskou kampaní a užijte si společné jarní tvoření s rodinou a přáteli. Velikonoce si přece koledují o pořádnou dávku nápadů.
Užijte si Velikonoce na vlně inspirace se svými blízkými
Vytvořit si vtipné, kreativní a osobité Velikonoce bude letos zábava. S novou věrnostní kampaní, která právě startuje v obchodech Albert, si jarní tvoření užijete se svými blízkými naplno. Kampaň s názvem „Velikonoce si koledují o nápady“ představí velikonoční vykrajovátka, tvořítka, pečící formy, zdobičku a další pomůcky na pečení od prestižního německého výrobce Zenker.
Zákazníci obdrží za každých 200 korun nákupu ve všech supermarketech a hypermarketech Albert jeden bod. Od 21. března do 3. dubna pak zákazníci mohou využít speciální velikonoční akce, během které za svůj dvousetkorunový nákup obdrží body dva. Za 10 bodů pak mohou získat zdarma sadu vykrajovátek či tvořítek nebo s výraznou slevou třeba speciální 3D pečící formu na beránka, zajíce či formu na koláč. Čas na sbírání bodů je až do 3. dubna.
Bez moderní 3D formy už ani krok
Jednou z lákavých odměn velikonoční věrnostní kampaně jsou unikátní 3D pečící formy na beránka či zajíce. Stačí je spojit přiloženými sponkami, obrátit vzhůru nohama, nalít do nich těsto a takto vložit do trouby. Díky nepřilnavému povrhu Teflon Classic se beránek či zajíc velmi snadno vyklopí.
Nejen beránek je hrdinou velikonoční tabule, tradiční místo během jarního hodování patří také staročeskému mazanci. Upečte si mazance letos trochu jinak – v miniverzi se špaldovou moukou a brusnicemi.
Co budete potřebovat?
- 100 ml mléka
- 30 g droždí
- 100 g cukru
- 100 g brusnic
- 500 g špaldové mouky
- 2 žloutky
- 100 ml kefíru
- 50 g másla
- kůra z citronu
- 1 celé vejce
- 50 g mandlových plátků
Jak na to?
Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přisypte lžíci cukru a nechte v teple vzejít kvásek. Brusnice spařte horkou vodou a nechte trochu nabobtnat, aby změkly. Ke kvásku přidejte mouku, žloutky, cukr, kefír, rozpuštěné máslo, strouhanou citronovou kůru a okapané brusinky a poctivě propracujte na vláčné těsto. Poté mísu s těstem zakryjte čistou utěrkou a nechte hodinu a půl kynout na teplém místě. Předehřejte troubu na 180 °C.
Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte na 6–8 dílů. Každý uhlaďte do tvaru koule a položte na plech. Potřete rozšlehaným vajíčkem a nechte na plechu čtvrt hodiny dokynout. V předehřáté troubě pečte dozlatova. Trvá to 15–20 minut. Chvilku před koncem pečení potřete mazance ještě jednou vajíčkem a posypte mandlovými plátky.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Z planých i pěstovaných bylin můžeme doma vyrábět skvělé sirupy a medy. Poradíme, jak na to
Jedním z osvědčených a šikovných způsobů konzervace bylin je konzervace cukrem. Vyrobit bylinkový sirup nebo med není složité, může to zkusit každý. … Číst více
Jak upražit pampeliškové kořeny na chutnou kávu? Vyzkoušejte to s námi
Při správné přípravě si na kávě z pampelišky pochutnáme. Je vhodná i pro děti, není totiž hořká, nýbrž příjemně nasládlá. Správná příprava znamená… Číst více
Královna pampeliška: Víte, že jíst se dá úplně celá od kořínku po žluté květy? Vyrobíte z ní třeba tohle netradiční želé
Kdo by na jaře nemiloval zelené louky ozdobené… Číst více
Užijte si sezonu pampelišek: Jak z nich připravit úžasný pampeliškový med i limonádu
Pampeliškový med je asi nejoblíbenější pochutinou… Číst více
Pampeliškový med podle snadného receptu. Krásně voní a využít se dá i k přípravě osvěžující limonády
Jaro je tu a na loukách i v parcích září ze… Číst více
Desatero - jak na pampeliškový med. Jak ho připravit, a jak ho využít. Oblíbený sirup oceníme jako chutné sladidlo
[rada oznaceni="1"] Kdy a kde sbírat pampelišky na med Slunečné dny a louky plné zářících květů - to je ta správná chvíle pro sběr. Když začínají… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Velikonoční barevné chlebíčky jsou chutným občerstvením nejen pro koledníky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 4 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 9 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 10 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 13 hodinami