Den burgerů
Národní den
Léto je spojeno s krásným počasím a grilováním. A jedním ze symbolů grilování jsou burgery. Den všech burgerů najdeme v kalendáři pod datem 25. srpna. Zkoušeli jste ho už někdy vytvořit po vlastní ose?
Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do rozříznuté bulky nebo housky a doplněné omáčkami a zeleninovou oblohou. Pokud váš výtvor doplníte roztaveným sýrem, budete mít rázem cheeseburger. Hamburger měl svou současnou podobu získat v roce 1891 v americké Oklahomě.
Jak na výborný burger na grilu
Jak udělat výborný burger na grilu? Výsledek vašeho snažení se bude hlavně odrážet od kvality zvoleného masa. Hamburgery můžete udělat jen čistě hovězí, nebo smíchat hovězí s vepřovým, a to například v poměru 70:30. Ideální je použít tučnější kus hovězího předního, který si sami namelete. Dalším důležitým krokem je ochucení masa. Neměla chybět Worcesterová omáčka, kvalitní, ideálně dijonská hořčice a utřený česnek. A samozřejmě sůl a pepř. Hotovou směs nechte chvilku odležet v lednici, a pak buď rukama, nebo speciální formou na burgery tvarujte jednotlivé placky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den burgerů?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní