Den domácích polévek
Národní den
Den domácích polévek slavíme každoročně 4. února. Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. A měly pravdu. Polévky totiž tvoří základ každého jídla, nebo by alespoň měly. Na našem webu najdete všechny druhy polévek - od masových vývarů přes krémové až po zeleninové.
Na hutné hřejivé polévky se můžeme spolehnout v chladných zimních měsících. V mrazivém dnu přijde kouřící talíř s polévkou vhod. Ať už v něm máte nandaný masový vývar, luštěninovou, bramborovou, zelnou či úplně jinou polévku. Zachrání nás i v horkých letních dnech, kdy se k osvěžení podávají různé polévkové krémy či studené polévky.
Polévky
Naše babičky říkávaly, že polévka je grunt a podle všeho měly pravdu. V zimních měsících, kdy teploty klesají i velmi nízko a ze skříně vytáhneme zimní bundy, spoléháme na hutné hřejivé polévky. Ať… Podívejte se na všechny polévky.
Nejoblíbenější recepty na polévky
Jednou z nejznámějších polévek, které si doma vaříme, je česnečka. Té bývají přikládány léčivé účinky. Dokonale dovede napravit v případě, pokud jste to předchozí den přehnali s alkoholem. Vaří se tak nejenom coby jídlo, ale také jako zaručený vyprošťovák. Její příprava není složitá a zvládne ji hravě každý začátečník. Základní recept můžete vylepšit uzeninou, slaninou či vejcem.
Na webu Toprecepty.cz najdete recepty na mnoho domácích polévek. Nejzákladnější polévkou je vývar z masa, obvykle drůbeží nebo hovězí, zvaný také bujón, který může posloužit jako základ dalších polévek. V oblibě jsou také rybí polévky. Poté připravujeme také polévky zahuštěné jíškou nebo jinými přísadami, které se vaří společně s masem. Onou přísadou může být třeba rýže, brambory či luštěniny. Do polévek můžeme přidávat také smetanu, vejce či mléko.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den domácích polévek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní