Den quesadilly
Národní den
Kuřecí quesadilla se sýrem je skvělou volbou jak pro chutnou večeři, tak pro lehký oběd, zvlášť v horkých dnech. Příprava je snadná a rychlá, takže vám nezabere mnoho času. Den quesadilly slavíme 25. září. Tak neváhejte a vyzkoušejte pravou chuť Mexika!
Quesadilla je tradiční mexický pokrm, jehož základem je tortilla a sýr. Další ingredience mohou být přizpůsobeny individuálním chutím a dostupnosti. Quesadilla může obsahovat například orestované kuřecí maso, ale pro rychlejší variantu můžete zkusit i verzi bez masa. Pro přípravu čtyř porcí budete potřebovat 4 tortilly, mezi 300 a 400 gramů strouhaného čedaru nebo goudy, 2 rajčata, 2 lžíce kukuřice a jednu jarní cibulku.
Jak připravit quesadillu
Nejprve rajčata zbavte semínek a společně s cibulkou je nakrájejte na malé kousky. Tortillu pak položte na předehřátou pánev bez tuku. Polovinu tortilly posypte mírnou vrstvou sýra, na kterou následně rozprostřete rajčata, cibulku a kukuřici. Poté ji posypte sýrem a druhou polovinou tortilly ji přehněte přes náplň. Tortillu otočte a jemně ji přimáčkněte, aby se sýr spojil s plackou. Hotovou quesadillu potom nakrájejte na trojúhelníkové kousky. Pokud chcete zkusit připravit sýrovou quesadilla s kuřecím masem, můžete postupovat podle následujícího receptu.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den quesadilly?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 57 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina