Den trhaného vepřového masa
Národní den
Den trhaného vepřového masa připadá každoročně na 12. října. Připravit tento typicky americký pokrm není žádná věda. Nejlepšího výsledku dosáhneme pomalým upečením nebo grilováním kořeněné vepřové plece tak dlouho, až se maso doslova rozpadá a lehce pomocí vidličky či speciálních “drápů” na trhání masa oddělíme jednotlivá vlákna od sebe.
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu, je také velmi prospěšné našemu zdraví. Jeho biologická hodnota je dokonce vyšší než u hovězího masa. Obsahuje vitamíny skupiny B a velké množství železa, draslíku, selenu a zinku.
Jak připravit trhané maso?
Pokud nemáte gril, maso jednoduše upečete v troubě nebo v pomalém hrnci.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den trhaného vepřového masa?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jídelní rozmary slavných: Pirát Johnny Depp snídá vejce, miluje smažená jídla a tohle trhané vepřové maso v tortille