Den vanilkové zmrzliny
Národní den
Vanilková zmrzlina vždy potěší svou lahodnou chutí. Může být podávána samotná, ale také se dokonale hodí k různým dezertům jako je jablečný koláč, čokoládový brownie či může být součástí vanilkového koktejlu. Rozhodně si tuto pochoutku dopřejte 23. července, v Den vanilkové zmrzliny.
Pokud byste dělali průzkum mezi milovníky zmrzliny, jaká je jejich nejoblíbenější příchuť, často byste se dočkali odpovědi, že právě vanilková. A není divu. Tato krémová pochoutka s jemným náznakem exotické vůně se skutečně těší velké oblibě. Ale co dělá vanilkovou zmrzlinu tak populární? Začíná to s prvotřídní vanilkou. Tato koření je považováno za druhé nejdražší na světě, hned po šafránu. Vanilka je velmi pracně získávána z tropických orchideí rodu Vanilla. Proces získávání vanilky je náročný – zahrnuje ruční opylování květů a následné sušení a fermentaci plodů.
Jak na pravou domácí vanilkovou zmrzlinu
Vanilkovou zmrzlinu si můžete vyrobit i doma, je to umění samo o sobě. Jde o kombinaci mléka, smetany, cukru a vanilkových lusků, která je pečlivě zahřívána a míchána, aby vytvořila hladká směs. Poté se vše ochladí a nechá zmrazit. Proces zahrnuje i pravidelné míchání zmrzlinové směsi, aby se zabránilo tvorbě ledových krystalů a zajistila se správná krémová konzistence.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den vanilkové zmrzliny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06