Den zastavení plýtvání potravinami
Národní den
Den zastavení plýtvání potravinami připadá na 28. dubna. Tento den má za cíl zvýšit povědomí o tom, jak mnoho jídla každý den vyhazujeme a jak to ovlivňuje životní prostředí. Věděli jste, že se každoročně vyhodí až třetina všech vyrobených potravin? Co zkusit vařit bezodpadově?
Mnoho z nás si neuvědomuje, jak velké množství potravin vyhodíme. Jde až o třetinu všech vyrobených potravin, což má obrovský dopad na životní prostředí. Výroba potravin totiž spotřebovává mnoho zdrojů, jako jsou voda, energie a půda. Každá malá změna v našem chování může mít velký vliv.
Mohlo by vás zajímat
Jak snížit plýtvání potravinami
Existuje mnoho způsobů, jak můžeme snížit množství jídla, které skončí v odpadu. Například můžeme nakupovat zodpovědněji a lépe plánovat co dáme do nákupního košíku. Koupit jen to, co potřebujeme, je nejšetrnější metoda. A to i k naší peněžence. Můžeme také lépe plánovat, co budeme vařit a více využívat zbytky potravin k přípravě dalších jídel. Můžete zkusit postupovat bezodpadově. Zero Waste je čím dál oblíbenější metoda. Radili jsme třeba, jak skvěle využít bramborové slupky.
Dalším způsobem, jak můžeme pomoci snížit potravinový odpad, je podporovat organizace a charitativní akce které pomáhají lidem, kteří jsou v potravinové nouzi.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den zastavení plýtvání potravinami?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Vyzkoušeli jsme za vás: Naše redaktorka usmažila „odpad"! Chipsy z bramborových slupek ale chutnají překvapivě dobře
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní