Cordon bleu [kordon blu]
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se naplní šunkou a sýrem s modrou plísní, popř. jiným kvalitním sýrem. Poté se obalí v trojobalu a smaží jako vídeňský řízek.
Pohanka obecná se řadí mezi pseudoobiloviny, je to nenáročná rostlina, z čeledi rdesnovitých.… Číst dál
V severní Itálii, Chorvatsku, Rumunsku i jinde je polenta známá jako kukuřičná kaše a jí se… Číst dál
Kozlíček polní je známý spíše jako polníček. Je to drobná bylina, chutí podobná hlávkovému salátu,… Číst dál
Pomelo (kříženec grapefruitu a pomeranče se podobá velikému grapefruitu, ale je spíše sladké než… Číst dál
Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál
Popcorn není moderní záležitost, znali ho už indiáni. Dnes se s ním setkáváme v kinech, ale… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Gomasio, oblíbený zázrak japonské kuchyně, si snadno připravíme doma. Poradíme, jak ho zařadit do jídelníčku