Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frikasé, fricassée

yanull yanull
Frikasé, fricassée

Frikasé je pokrm z drobně krájeného pečeného nebo dušeného masa se šťávou, nebo zelenina s hustou omáčkou. Nejčastěji se připravuje z kuřecího masa. Je to pokrm na půl cesty mezi soté a dušeným masem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Čaj

Černé, zelené, polozelené, bílé, ale také červené, mohou být druhy čajů. Všechny pocházejí z… Číst dál

Čaj

Čekanka listová

Čekanka listová je zatím nedoceněnou zeleninou. Čekankové puky se sklízí od prosince do června, a… Číst dál

Čekanka listová

Čekanka obecná

Čekanka obecná je velmi cenná léčivka. Tato vytrvalá bylina, až metr vysoká, s pevným stonkem,… Číst dál

Čekanka obecná

Červená řepa

Červená řepa je zelenina, která se těší čím dál větší oblibě. Někdy bývá řazena k superpotravinám.… Číst dál

Červená řepa

Česnek kuchyňský

Česnek kuchyňský, allium sativum, je celosvětově známé koření, bez kterého si nedokážeme představit… Číst dál

Česnek kuchyňský

Čevapčiči

Čevapčiči  je jemně mleté maso, někdy jehněčí, jindy vepřové, ochucené kořením jako je čubrica,… Číst dál

Čevapčiči

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více