Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majoránka zahradní

yanull yanull
Majoránka zahradní

Majoránka zahradní je aromatická léčivá rostlina. V přirozeném prostředí se vyskytuje jako bylina nebo polokeř, v našich podmínkách se pěstuje jako jednoletka. Používá se k dochucení masa, polévek a omáček, často společně s česnekem. Neodmyslitelně patří do bramborové polévky a bramboráků. Dáváme ji do luštěnin i tučných jídel. Ani v sušeném stavu neztrácí nic ze svého aroma.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pita

Pita je jednoduchý chléb, připravený z pšeničné mouky, droždí a teplé vody. Z těsta se vyválí… Číst dál

Pita

Pitaya

Pitaya (dračí ovoce) je ovoce připomínající chutí směs angreštů a vodního melounu. Nejčastěji se… Číst dál

Pitaya

Pivo

Pivo je kvašený alkoholický nápoj, vaří se v různých podobách od nepaměti. Z obilného sladu, vody,… Číst dál

Pivo

Pljeskavica

Pljeskavica pochází ze srbského města Leskovac. Každý region má svůj recept. Většinou se s ní… Číst dál

Plody moře

Plody moře je směs mořských živočichů. Mořské plody zahrnují měkkýše, korýše, ryby, ostnokožce.… Číst dál

Plody moře

Plundra

Plundra je pečivo z plundrového těsta. Číst dál

Plundra

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli