Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Miso pasta

yanull yanull
Miso pasta

V japonské kuchyni se miso pasta používá jako dochucovadlo. Vyrábí se ze sójových bobů, které se uvaří, přidá se k nim mořská sůl, a po naočkování speciální houbou se vše nechá několik měsíců až let kvasit. Miso znamená doslova pramen chuti, přidává se do polévky, na přípravu masa, nebo do zeleniny.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál

Muškátový oříšek

Naan

Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál

Naan

Nádivka

Svou povahou patří nádivka mezi nákypy. Připravujeme ji jako náplň hlavně do drůbeže, ale třeba i… Číst dál

Nádivka

Nashi

Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál

Nashi

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Natto

Natto je tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů. Díky fermentaci dochází při jeho… Číst dál

Natto

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více