Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvaroh

yanull yanull

Tvaroh je mléčný výrobek tužší konzistence, bílé barvy a smetanové chutí. Vzniká vysrážením mléčné bílkoviny. Tvaroh je lépe stravitelný než proteiny masa a ryb. Má v sobě spoustu minerálních látek, je bohatý na vápník. Kuchyňské zpracování je mnohostranné, jak ve slaných, tak i sladkých variantách. Pomazánky, různé koktejly, krémy do moučníků, nebo náplň do kynutých buchet - to vše je jen stručná ukázka jeho použití.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sójové mléko

Sójové mléko ve skutečnosti mlékem není. Používají je lidé, kteří nesnáší laktózu, ovšem živočišné… Číst dál

Sójové mléko

Solamyl

Solamyl je jemný bramborový škrob. V kuchyni má širší využití, ať už při přípravě moučníků a… Číst dál

Sorbet

Sorbet je lehký mražený dezert, připravený pouze z cukrového sirupu s ovocným protlakem nebo… Číst dál

Sorbet

Steak

Na steak se vždy používá to nejlepší maso. Přes vlákno se krájí plátek z většího kusu, často… Číst dál

Steak

Stévie sladká

Stévie sladká je bíle kvetoucí, tropická, světlomilná rostlina. Říká se jí také sladká tráva. Je… Číst dál

Stévie sladká

Suflé

Suflé je kulinářská specialita, lehká jako obláček. Je to dezert plný chuti a vzduchových bublinek.… Číst dál

Suflé

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli