Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná sedlina

yanull yanull

Vaječná sedlina je ve skutečnosti vařená vaječná hmota. Neprávem opomíjená a výborná vložka do jemných vývarů se hodí pro sváteční příležitosti. Celá vejce se rozšlehají s trochou chladného bujonu, smetany nebo mléka a ochutí se bylinkami. Přidat se může i šunka, hrášek nebo sýr. Hmota se přelije do vymaštěné nádoby a vaří se pod pokličkou v páře. Nakrájená na kousky se vloží do talíře a přelije se horkou polévkou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pita

Pita je jednoduchý chléb, připravený z pšeničné mouky, droždí a teplé vody. Z těsta se vyválí… Číst dál

Pita

Pitaya

Pitaya (dračí ovoce) je ovoce připomínající chutí směs angreštů a vodního melounu. Nejčastěji se… Číst dál

Pitaya

Pivo

Pivo je kvašený alkoholický nápoj, vaří se v různých podobách od nepaměti. Z obilného sladu, vody,… Číst dál

Pivo

Pljeskavica

Pljeskavica pochází ze srbského města Leskovac. Každý region má svůj recept. Většinou se s ní… Číst dál

Plody moře

Plody moře je směs mořských živočichů. Mořské plody zahrnují měkkýše, korýše, ryby, ostnokožce.… Číst dál

Plody moře

Plundra

Plundra je pečivo z plundrového těsta. Číst dál

Plundra

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli