Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě
Cacarka neboli zelnice skleněnka je klasická polévka z Vysočiny, jak ji vařily naše babičky. Základní suroviny, jednoduchý postup. Ani po letech není potřeba ji vylepšovat. Jelikož je velmi sytá, bez pochyby může nahradit hlavní chod.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 854 kJ / 1 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,15 g |
Tuky | 75,15 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 251 mg |
Sodík | 6,63 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 101,23 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2021 21:50
25. 3. 2017 12:06
25. 3. 2017 09:20
16. 11. 2016 12:08
22. 10. 2016 19:02
22. 10. 2016 18:50
22. 10. 2016 01:59
30. 11. 2015 12:48
30. 11. 2015 11:15
7. 11. 2015 14:12
17. 3. 2015 19:04
3. 2. 2015 14:03
Díky za recept, babča jí dělala taky. Bohužel už mě ji nestihla naučit.
11. 1. 2015 12:52
29. 12. 2014 18:31
9. 4. 2014 12:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Vajíčkový salát
Panova uvařila před 14 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Cecilka21 uvařila před 32 minutami
Kynutý tvarohový závin
Mili11 uvařila před 35 minutami
Koprová omáčka
Jaroslav.gois@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Muffiny čokoládové
kobra0007 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
mares-mikulas uvařila před 2 hodinami
Jablkový závin z listového těsta
p.tanclova uvařila před 3 hodinami
Jednoduchá cibulová omáčka ke steaku
Maxman uvařila před 3 hodinami
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
danila uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Jak uvařit pravou kyselici? Hustá polévka plná zelí, brambor a voňavé klobásky v tomto zimním počasí zasytí a zahřeje
7 receptů s kysaným zelím a bramborami: To nejlepší, co jsme milovali od našich babiček
Další recepty
Tématické fráze: zelnice s klobásou zelnice nejlepší zelňačka babiccina zelnacka polévka cacarka zelnice s klobasou recept cacarka polévka zelnice recept červená zelnice červená zelnice s klobásou polevka zelnice polévka skleněnka zelnice polévka nejlepší zelňačka recept recept zelnice zelnice z kysaného zelí skleněnka polévka recept na zelnici zelnice sklobasou luxusní zelnačka
Suroviny: čabajka, cibule, sádlo, zelí kysané, ocet, brambory, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, kmín celý, bobkový list, koření, vývar masový
Babiččina cacarka neboli zelnice skleněnka - prostě nejlepší na světě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6nq
61 názorů