Kuřecí sádlo - jeho zpracování
Kuřecí sádlo většinou končí v odpadu a to je velká škoda. Přitom i toto vyškvařené sádlo můžete dokonale využít. Samotné škvaření sádla by mělo probíhat co nejpomaleji, aby se tuk při škvaření nepřepaloval.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V poslední době dosti často koupím kuře nebo jeho díly, které přímo oplývají sádlem. Původně jsem ho vyhazovala, ale teta mi poradila, že i toto sádlo lze vyškvařit a dále používat. Moc dobré je přidávat ho do těsta na buchty - jsou potom křehčí.
Toto sádlo musí být v lednici - v pokojové teplotě je tekuté.
Škvaření sádla v mikrovlnce:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 4. 2023 18:40
ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Děkuji za doplnění - určitě se dá udělat z jakékoliv drůbeže, asi nejznámější a nejchutnější je husí sádlo.
23. 4. 2023 18:29
A už jste taky dělali sádlo z krůty? Je vynikající. A škvarky též. Stejný postup stejná dobrota jen jiná surovina. Chce to jen koupit celého krocana, pak toho je víc. Škvarky pak používám ke zlepšení chuti různých zapekanych jídel, neb jak známo, tuk je nositelem chuti! 🤩
27. 1. 2012 19:57
Hela: mám ho vždy jen trochu, takže dlouho neskladuji, ale když jsem byla mimo domov, tak bylo asi měsíc v chladničce a nic se mu nestalo.
26. 1. 2012 13:11
Mě by zajímalo, jak dlouho tohle sádlo vydrží - tedy než se zkazí. Nemáte někdo zkušenost?
27. 11. 2011 17:53
Evi, děkuji za krásné fotečky - no, kdo umí, umí.
22. 11. 2011 07:54
Dobrý nápad+10
24. 5. 2010 10:48
Díky za radu, taky jsem ho dodnes vyhazovala, nevěděla jsem, co sním. Někdy je ho opravdu hodně.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.
Teď už vím, co a jak s tím sádlem. Díky a bodík je zasloužený.
24. 5. 2010 05:26
Kuracie a slepačie sadlo škvarím, zlejem spolu so škvarkami a nechám stuhnúť. Je výborné na chlieb
13. 5. 2010 16:08
Já ho nevyhazuji, dávám do polévky, ale tohle je taky super nápad!!
13. 5. 2010 14:43
+
13. 5. 2010 14:28
taky to vyhazuji..
13. 5. 2010 14:06
Take sadlo vyskvaruji a pridavam i kuzi jak z kureciho tak krutiho masa. S klidnym svedomim davam bodik1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 21 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 9 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vítěz Peče celá země Vojtěch svůj styl nezmění: Obyčejné buchty ode mě nečekejte, těch je na internetu dost, říká
Jak zužitkovat odřezky z kuřete? Připravit voňavé a křupavé kuřecí škvarky a sádlo zvládne i úplný začátečník
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: slepičí sádlo kraliči sadlo kachní sádlo použití krůtí sádlo husí sádlo použití sádlo ze slepice co se slepičím sádlem jak vyškvařit sádlo sádlo z kuřete využití kachního sádla jak vyškvařit kachní sádlo použití kachního sádla buchty s králičím sádlem co s králičím sádlem vaření pro začátečníky kruti sadlo pouziti využití králíčího sádla škvaření sádla slepičího škvaření kachního sádla použití králičího sádla
Kuřecí sádlo - jeho zpracování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gpvD
12 názorů