Bábovka (hrníčková, olejová)
Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí, protože na přípravu budete potřebovat jen velkou mísu a hrnek na odměřování surovin.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 21 850 kJ / 5 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,36 g |
Tuky | 212,62 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 729,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2017 19:57
Výborná klasika ... ... Byla hned pryč.
31. 10. 2017 21:15
Byla výborná. Přidala jsem trochu sifonu, také se mi zdálo těsto hustší, ještě jsem přidala trochu citronové kůry z čerstvého citronu. Dám příště méně cukru. Určitě si recept uložím a vrátím se k němu. Děkuji za něj.
24. 6. 2017 10:35
Zrovna ji peču v troubě, tak jsem zvědav jak se povedla
22. 6. 2017 17:19
Bábovka je výborná, vůbec jsem neměla těsto tuhé, krásne šlo nalít , dovnitř jsem dala pokrájená jablka na kostičky , rozinky a pak zalila tmavým těstem,mňamka
27. 4. 2017 22:13
Uz se pece v troube! Testo zatim vypadalo tuhe, tak uvifime!
6. 11. 2016 10:07
Testo je dost hutne, tak jsem zvedava, co z toho vznikne. Uz se pece v troube
29. 9. 2016 12:40
Výborná bábovka. Nejprve jsem vyšlehala vajíčka s cukrem, přidala jsem olej a zbytek surovin. Cukru bohatě stačí slabý půl hrnek. Nalila jsem 3/4 těsta do formy a do zbytku přidala mleté vlašské ořechy. Fantazii se u tohoto typu bábovky nekladou. Přidávám další bodík a ukládám recept
2. 6. 2016 21:30
Tak se peče v troubě! Doufám že se mi povede stejně jako ten malý mafin co jsem před chvilkou vytáhla z trouby (zbylo mi těsto) takže teď musím sedět a hlídat aby se mi nepřepekla . Co se týče stupňů a doby tak jak už někdo psal, je to opravdu zbytečné se o tom dohadovat - někdo má hlubší, ale menší formu a někdo nižší, ale širší formu. Taky tu má každý úplně jinou troubu a někdo má i více programů (pečení zezhora i zespoda, horkovzdušné pečení, oboje naráz…) a já program prohodím třeba třikrát. Takže to nejlepší co můžete dělat je sledovat přes dvířka a když přestane růst tak každých 5-10 minut udělat "pokus" se špejlí jestli už je hotová. přeji hodně štěstí v pečení a autorce moc děkuji za skvělý recept
28. 3. 2016 15:28
Jarda:Já na vláčnější bábovku přidávám 2 jablka nahrubo nastrouhaná. Formu vysypávám strouhaným kokosem a bábovka dostane i příjemnou vůni.
3. 3. 2016 17:50
Přidal jsem do ní nastrouhanou bramboru, nemám rád suchou bábovku,(jak říkám zasedá) a tou bramborou je vláčnější a dobře se polyká, je mokřejší, ale jinak výborný recept a dávám
1. 2. 2016 13:05
Vynikající bábovka, která je velmi rychlá a jednoduchá a při to výtečná. Divala jsem se, že nebylo třeba šlehat bílky a pak je do těsta přidávat. Myslela jsem si, že tím bábovka nebude nadýchaná. Ale byla moc dobrá. Díky za recept!!!
3. 1. 2016 17:54
Tak buchta se peče a vypadá zatím dobře. Není náročná na ingredience a narozdíl od jiných receprů stačí jen dvě vejce...jinde bývá až 6 vajec, to mi přijde zbytečné. Sice se dlooooouho peče,ale určitě bude stát za to
2. 12. 2015 20:51
Dnes jsem udělala vaší bábovku dělala jsem ji půl ořech a půl vanilka povedla se i když jsem z počátku jsme byli skeptický zdálo se nám těsto příliš tuhé ale výsledek skvělí top recepty
30. 11. 2015 12:07
Jednoduchý receptík - takové mám nejradši, jen jsem si ho trochu vylepšila -mouku jsem použila špaldovou a bio celozrnou pšeničnou,třtinovým cukrem, dále jedním nastrouhaným jablíčkem (to je pak ještě vláčnější) a ořechama- ty miluji ve všem. s tou troubou menší trable - původně v uvedenou dobu byla ještě syrová ale pak už zase přičmoudlá když jsem ji nechala déle, mě to vlastně nevadí - radši tmavší, než nedopečená
29. 11. 2015 14:57
Dělala jsem vše podle návodu a musím říct,že raději zůstanu u mě varianty. Je suchá a gumová .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 5 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 5 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 8 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 10 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hrníčková bábovka olejová bábovka olejová bábovka nejlepší babovka hrnickova babovka babovka s olejem bábovka hrničková recept olejová bábovka recept bábovka olejová recept na bábovku recept na olejovou bábovku výborná tvarohová bábovka hrníčková tvarohová babovka s olejem dobrá olejová bábovka recept olejová buchta hrníčková bábovka recept hrníčková bábovka recept nejlepší olejová bábovka hrnkova babovka rychla babovka hrnickova
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, kakao, sádlo, mouka hrubá
Bábovka (hrníčková, olejová)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wk81
132 názorů