Řízky naruby
Mouka, vejce, strouhanka a poté usmažit - klasický postup při přípravě notoricky známých řízků. Ale už jste to zkoušeli naopak? Vepřové řízky naruby se obalují nejdříve ve strouhance, následně ve vajíčku a mouce. Po usmažení se ještě dopékají v troubě.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 170 kJ / 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,32 g |
Tuky | 15,46 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 210 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 14,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2016 07:49
Zkuste řízky udělat z hovězího
13. 2. 2015 21:44
Vyzkoušejte někdy řízky naruby pečené na leču. Vynikající
13. 5. 2012 11:23
Hm,tak jdu taky na to,snad si tedy pochutnáme.
8. 5. 2012 11:31
já znam tento recept od své babičky pouze v podobě s moravankou, musím tedy zkusit i jiné varianty o kterých tu píšete, jinak tato úprava řízků je má nejoblíbenější a autorovy dávam za tento recept jedině tři palce na horu a jsem rád že se mezi námi vyskytují lidi, kteří jsou ochotni jít dál v kuchařském umění ne jen zůstat u klasických smžácích v troj obalu
16. 11. 2011 13:51
Tak ted sem dodělala voní užasně tak ještě dovařím brambory a jdem jíst,a přístě určitě vyzkouším i stou moravankou
31. 10. 2010 13:51
Dnes jsem toto jídlo vařila k obědu.Na cibuli ještě dám plátek anglické slaniny a zapeču.
11. 9. 2010 13:01
řízky jsou moc dobré takto udělané. já dávám trochu kečupu kolečka cibule na každý řízek. máš velkýho bodíka
11. 9. 2010 10:59
Řízky naruby s Moravankou jsou výtečné. Děkuji za recept. Lilililipalickova@seznam cz
1. 9. 2010 17:57
právě jsem si dala a musím říct že jsou opravdu mňamózní určitě jsem je nedělala naposledy ještě jsem mezi ně(když jsem je skládala do pekáčku)dala po plátku anglické,no mňamka
3. 6. 2010 17:55
+
22. 5. 2010 18:14
Ještě chci dodat, že řízky v mouce neobaluji. Stačí jenom strouhanku pořádně natlačit do masa, pak obalit ve vajíčku a dozlatova usmažit. Na řízkách se i bez mouky udělá krásné, křupavé těstíčko. Pak už stačí řízky zapéct v troubě. Když řízky podlívám masoxem, tak v masoxovém vývaru (1/2 l vody a 1 kostka bujonu) rozpustím i cca 100 g MÁSLA. Nebo řízky podliji pikantní moravankou, jak jsem psala v předešlém komentáři. Obě varianty jsou výborné. Uvidíte, že něco tak dobrého jste dlouho nejedli a s bramborovou kaší je to
22. 5. 2010 16:14
Pro sodovku-moje známá dělá taky s tou moravankou,měla sem taky trochu obavy z té kyselkavé chuti,ale ona je taky velmi chválila.Takže nezbývá než je zkusit
22. 5. 2010 14:39
Řízky naruby dělám s různými obměnami a všechny způsoby jsou vynikající. Například místo bujonu můžete řízky zalít sterilovaným salátem „Moravanka“. Pak již cibuli nëdávám.
Na naskládané řízky vyklopím sterilizovaný salát Moravanka i s nálevem. Řízky v pekáči ještě podliji trochou vody nebo vývaru. Cibulky a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut "doděláme" v troubě. Když jsem řízky s Moravankou dělala poprvé, tak jsem měla strach, že řízky budou kyselé. Mile jsem byla překvapena nejenom vůní, ale i znamenitou chutí. Řízky naopak si zaslouží bodík +6
Na naskládané řízky vyklopím sterilizovaný salát Moravanka i s nálevem. Řízky v pekáči ještě podliji trochou vody nebo vývaru. Cibulky a okurky z Moravanky překrojím na menší kousky, akorát vytáhnu feferonku, který v těchto salátech bývá, ale kdo má rád ostré - není na škodu. Asi 20 minut "doděláme" v troubě. Když jsem řízky s Moravankou dělala poprvé, tak jsem měla strach, že řízky budou kyselé. Mile jsem byla překvapena nejenom vůní, ale i znamenitou chutí. Řízky naopak si zaslouží bodík +6
22. 5. 2010 11:32
Dnes jsem dělala a byly dobré,takže
18. 3. 2009 18:25
Míšo vývaru asi půl litru a zapéct tak na 150 stupňů
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 15 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 4 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 4 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Vídeňské brambory
Mettynka uvařila před 5 hodinami
Lečo, jak ho dělám já
PETROCK1973 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na nejlepší těstíčko na obalování řízků. Takhle připravíte sýrové, česnekové, sezamové a další oblíbená těstíčka k obalování
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Další recepty
Tématické fráze: řízek naruby řízky na ruby rizek naruby v troube rizky recept řízky na ruby řizek naruby zapečeny řízek naruby recept obrácené řízky v troubě s moravankou řízky naopak vepřové řízky na ruby rizek na ruby řízek naopak vepřový řízek naruby recept řízek naruby rizek naruby zapeceny se smetanou vepřové řízky naruby recept na rizky na ruby obrácený řízek z.trošky řízek řízek naruby video
Suroviny: maso vepřové, sůl, pepř, strouhanka, vejce, mouka hladká, olej, cibule, vývar masový
Řízky naruby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBoY
19 názorů