Sekaná
Stačí promíchat mleté maso a několik dalších surovin, ze směsi vytvarovat šišku, položit ji na pekáč a upéct. Jednoduše připravenou sekanou, ochucenou česnekem a majoránkou, podáváme nejčastěji s bramborovou kaší.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 653 kJ / 1 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,82 g |
Tuky | 105,28 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 758 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 52,70 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2009 12:08
Já do sekané také dávám namočený rozdrobený rohlík.
Zpočátku se mi také několikrát stalo, že se sekaná při pečení rozpadla a tak jsem ji jednou vyzkoušela na pár minut ze začátku pečení zabalit do voskového papíru, který pak jsem pak odstřihla a pomohlo to. Dovoluji si přidat fotečky pro případ, že by sem zabloudil nejaký začátečník. A dávám bodík.
Zpočátku se mi také několikrát stalo, že se sekaná při pečení rozpadla a tak jsem ji jednou vyzkoušela na pár minut ze začátku pečení zabalit do voskového papíru, který pak jsem pak odstřihla a pomohlo to. Dovoluji si přidat fotečky pro případ, že by sem zabloudil nejaký začátečník. A dávám bodík.
1. 8. 2009 10:08
já to dělám jako laďa jen ještě přidávám sýr
13. 6. 2009 14:50
Do sekané se dá zabalit cokoli.
jí dělám sekanou se zabaleným vařeným vajíčkem, párkem a okurkou(zavařenou).
Je to super za studena na chleba a výborně to chutná.
Na řezu to hraje barvana a je to radost jíst.
Na hřbet sekané při pečení dávám ještě silnější plátky slaniny. Nechte si chutnat.
jí dělám sekanou se zabaleným vařeným vajíčkem, párkem a okurkou(zavařenou).
Je to super za studena na chleba a výborně to chutná.
Na řezu to hraje barvana a je to radost jíst.
Na hřbet sekané při pečení dávám ještě silnější plátky slaniny. Nechte si chutnat.
6. 6. 2009 11:45
Tojo..Já třeba vůbec nevím za jak dlouho se to upeče..a taky by tady mohlo býýt napsanýý kolik třeba týý mletýý paprikya tak..mně je třeba 14 rokůů takže já vůbec nevíím zorvna do sekané kolik s ečeho dává:D a doma nikdo není abych se zeptala..mno tak snad to bdue dobrý..
21. 5. 2009 08:57
hele fakt je to super sekačka! Dělal jsem ji prvně a i manželka si pochutnala!! Díky za recept Martin
27. 3. 2009 18:53
Ještě tam přidávám nakrájenou citronovou kůru a vasabi.
15. 12. 2008 22:20
zkuste přidat l vaničku tvarohu, dnes jsem dělala a je to dobré
15. 12. 2008 18:08
Pro celsia-já peču v plynové, takže nechat maso zatáhnout v rozehřáté troubě na maximum asi 10minut, podlít a ztlumit na něco kolem půlky(180-160st)a péct podle potřeby a velikosti asi 60-80minut.
15. 12. 2008 18:02
Je to super, jen se nikdo na netu neobtezuje dat informaci jak dlouho a kolik stupnu sekana potrebuje...a to je to nejdulezitejsi
3. 10. 2008 09:45
Je to výborné!
25. 9. 2008 13:01
já jsem teď naposled trošku zafantazírovala a přihodila jsem do fašírky osmahlé žampiony a na kostky nakrájený balkánský sýr. Bylo to dobré a hlavně ten výpek byl chuťově úžasný. Jinak, když do sekané nic nedávám, tak ochucuju ještě křenem
19. 9. 2008 19:07
nikdy som do fasirky nedavala horcicu, tak som to vyskusala...je to naozaj fajnotka. netusim preco, som celu tu sisku obalila este jemne v struhanke...asi som to niekde videla...nejako to neuskodil.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 7 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 20 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 3 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 5 hodinami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 7 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství šťavnaté sekané je ve správném poměru vepřového a hovězího masa. Známe fígl, díky kterému při pečení nepopraská
Jak na to, aby byla sekaná šťavnatá a během pečení nepraskla. Postupujte podle těchto vychytávek
K čemu se hodí vepřová bránice? Poradíme, jak využít neprávem opomíjenou surovinu
Další recepty
Tématické fráze: sekana sekaná recept recept na sekanou sekaná z mletého masa domaci sekana aby se nerozpadla co pridat recept sekana jak dlouho péct sekanou sekaná recepty jak dlouho se peče sekaná recepty sekaná jak péct sekanou jak upéct sekanou jak se dělá sekaná jak se dlouho peče sekaná jak se peče sekaná top recepty sekana jak udelat sekanou recepty na sekanou mletá sekaná domácí sekaná
Suroviny: maso mleté, sůl, pepř mletý, majoránka, paprika sušená sladká, vejce, strouhanka, hořčice, česnek, olej
Sekaná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68m9
87 názorů