Domácí párky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 36 615 kJ / 8 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 860,18 g |
Tuky | 580,26 g |
Vláknina | 8,42 g |
Cholesterol | 2,72 g |
Sodík | 32,53 g |
Sůl | 79,70 g |
Sacharidy | 18,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je na 5 kg párků, z kuchařky Selská kuchyně.
Poslední dobou se bojím, co v kupovaných párcích jím ... a tady mám jistotu, že samé dobré věci bez éček a jiného svinstva :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2019 13:49
No opomenu fakt ze foto neni parek ale nejsous klobasa kazdopadne az na rychlosul by to nemuselo byt spatne, ja tedy nahrazuji tyto "zdrave " dobroty cukrem.
Asi 2 lzicky na kilo a parky jsou krasne ruzove
Asi 2 lzicky na kilo a parky jsou krasne ruzove
26. 6. 2017 19:06
Miras: A sakra!!
26. 6. 2017 19:05
A jen blbec by si dal do vlastního jídla rychlosůl.. Pomalá otrava..
27. 12. 2016 19:15
Recept je dosti dobrý,ale chybí mě,že tam nedáváte vůbec červenou sladkou a pálivou papriku, a třeba i zázvor nebo muškátový oříšek pro vůni a chuť.
16. 10. 2015 14:09
Ferko: Nitráty jako takové jsou poměrně hodně škodlivé a rychlosůl jako taková je dost slušný jed pro organismus, takže vaše tvrzení, že nejsou tak škodlivé je opravdu velice špatně.. jsou silně škodlivé.
26. 11. 2014 20:10
Jirka: To máte pravdu, ale jen u lidí co ničím jiným nekrmí. Já jinou než domácí nejím a pragandu používá. Zdraví škodlivá začíná až u 10g Dusičňanu draselného za den a já ho používam tak 20g ročně. Taková strava lahodí jak oku, tak i žaludku.
23. 9. 2014 12:54
Docela jsem se pobavil při té diskuzi. Dělám uzeninu bez rychlosoli a Pragandy. Vyžírá to sirné můstky v kloubech. Navíc je i v sýrech a jiných potravinách. Proto tolik operací kloubů.
Plnou pravdu má Casino. Na obrázku jsou klobásy. Holt odborníky máme všude a lidi jim to baští. Do salámu dávám kozu. Do tenkých párků hovězí. Vždy tam musí být vepřové a pojím to králíkem. Dáváme vše do umělých střev, neboť po vyuzení a dotažení v páře, to manželka oloupe a ve sklenicích to je jako čerstvé celý rok.
Poradím na telefonu 732851747.
Plnou pravdu má Casino. Na obrázku jsou klobásy. Holt odborníky máme všude a lidi jim to baští. Do salámu dávám kozu. Do tenkých párků hovězí. Vždy tam musí být vepřové a pojím to králíkem. Dáváme vše do umělých střev, neboť po vyuzení a dotažení v páře, to manželka oloupe a ve sklenicích to je jako čerstvé celý rok.
Poradím na telefonu 732851747.
25. 5. 2014 21:57
Markitek:
sanytr je anti bakteriální agent. Zabraňuje růstu bakterie Clostridium botulinum která vyvolává prudkou a často smrtelnou otravu. Bohužel, sanytr se skládá z nitrátů, které taky moc zdravé nejsou, i když jejich škodlivé účinky nejsou větší než jiných rizik životního prostředíhttp://www.toprecepty.cz/recept/28667-domaci-parky...
sanytr je anti bakteriální agent. Zabraňuje růstu bakterie Clostridium botulinum která vyvolává prudkou a často smrtelnou otravu. Bohužel, sanytr se skládá z nitrátů, které taky moc zdravé nejsou, i když jejich škodlivé účinky nejsou větší než jiných rizik životního prostředíhttp://www.toprecepty.cz/recept/28667-domaci-parky...
25. 1. 2014 23:10
Kare: a kdo vám řekl, že "bez pragandy nelze maso nakladat"
Rcp je patrně na párky (maso pomeleme 2x najemno) ale na obrázcích jsou se ffší pravděpodobností klobásy...
Rcp je patrně na párky (maso pomeleme 2x najemno) ale na obrázcích jsou se ffší pravděpodobností klobásy...
25. 1. 2014 22:44
Alexiss: doma se udi proto aby se udelala kvalitni uzenina ke ktere se znovu vracime, bez pragandy nelze maso nakladat a nedovedu si predstavit davat jeno cukr do uzenyho.
14. 12. 2013 20:05
Ilus: dvacet deka kejty by tam asi nemělo moc význam :)))
23. 11. 2013 11:34
majda1512: Chci se zeptat jak je myšlené 1/5 vepřové kýty, jestli je to myšleno jako 1,5kg nebo 0,2 kg,....díky Ilona
21. 4. 2013 11:54
Pěkné klobásky, přidávám +8, protože se o různé uzení snažíme už třetí rok, začíná se dařit.
Nepoužíváme sanytr ani Pragandu, stačí trochu cukru a barva je dobrá.
nofrona: Střívka, ať už skopová nebo vepřová, se v podstatě ničím nahradit nedají, proč taky? Jsou i umělá, cutisin, ale v řeznických obchodech, a tam mají i přírodní.
Nepoužíváme sanytr ani Pragandu, stačí trochu cukru a barva je dobrá.
nofrona: Střívka, ať už skopová nebo vepřová, se v podstatě ničím nahradit nedají, proč taky? Jsou i umělá, cutisin, ale v řeznických obchodech, a tam mají i přírodní.
21. 4. 2013 11:47
Milá Janko,skopová střívka - všeobecně řezníky nazývané "strunky" (protože se z nich dříve vyráběly i struny na smyčcové nástroje) jsou v podstatě slabá skopová střeva. Na rozdíl od slabých vepřových střev (které se hodí k výrobě klobás)se skopové strunky hodí a používají k výrobě párků. Pro velkou spotřebu se nejčastějí dováží zasolená v sudech z Afghanistánu a dalších zemí, kde se ve velké míře pěstují ovce a kozy. Zdravím Václav.
9. 12. 2012 21:32
Janka231:Protože jsou slabší a tenčí.
Jinak klobásky či párky jsou nádherné
Jinak klobásky či párky jsou nádherné
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 17 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 4 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na rychlou domácí paštiku. Víte, jak ji správně zavařit? Poradíme, čím ji okořenit a dochutit
Hot dogy z toastového chleba krásně křupou. Zkuste je podle videonávodu
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Další recepty
Tématické fráze: výroba domácích párků domácí výroba párků domácí párky bez uzení parky recept recept na parky výroba párků domácí párek výroba párků recept střívka na párky domaci kureci parky uzení párků recepty na párky párky recepty výroba jak vyrobit párky domaci parek recept párky recepty recept na výrobu párků videnske parky recept recept na vídeňské párky výroba domácích vídeňských párků
Suroviny: plecko vepřové, bůček vepřový, kýta vepřová, voda, střívka skopová, sůl, pepř mletý, pepř bílý mletý, kmín drcený, koření nové koření mleté, česnek
Domácí párky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ml
36 názorů