Klasická fazole po hustu s cibulkou
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A vykouzlit se z nich dají opravdu báječné dobroty.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 816 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,10 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 32,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 98,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 10. 2017 11:17
Ahoj, pokud budete jíst luštěniny pravidelně (každý týden) střevní mikroflóra se tomu přizpůsobí a "hřmění" ustane .
17. 2. 2015 11:02
Ten recept je naprosto normální,vařívaly ho už úplně stejně naše prababičky,vařím i já ve vlastní restauraci a ještě si nikdo nestěžoval.Pokud má někdo po konzumaci jakékoliv potíže tak je to buď tím,že použil nekvalitní surovinu(y),nebo nemá v pořádku zažívací trakt a měl by navštívit lékaře.Chtěl bych dodat jen dvě věci:
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
1.)budete-li vařit fazole s bobkovým listem a novým kořením,jsou pak chutnější a na závěr se také dají dochutit ještě kapkou octa nebo citrónové šťávy a cukru.Zkuste základ připravit na sádle,či kousku vyškvařeného špeku a kousek másla přidat až při dochucování,fazole mají pak ten správný ,,šmrnc".
2.)vaření velice urychlíte,použijete-li fazole v nálevu z konzervy,pak celé vaření trvá cca 20 minut,podle šikovnosti kuchaře.
Hezký den a dobrou chuť
28. 5. 2014 20:50
Výborný recept, vařívám opakovaně. U nás se také říká "po hustu". Nepříjde mi to divné.www.toprecepty.cz
17. 2. 2013 13:13
jak napsala srettka , pak je to v pohodě, nebojte se, rcp dávám
17. 2. 2013 13:08
Já si je také namáčím den předem ale nemusí se, že jo. A řekla bych že tam tak působí i ta osmažená cibule, kterou každý snáší úplně jinak ale obecně řekla bych že nadýmání má člověk asi po každé luštěnině (aspon já teda ano)..
14. 2. 2013 09:05
Vlaďka:lepe fazole namocit den predem a nekolikrat behem namaceni vodu slit, aby v sobe nemely tolik prdofínů, pak uz nedelaji takovou paseku
14. 2. 2013 03:11
Vlaďka: Taky jste do rána nespali? Že by do těch fazolí začli přidávat kofein a taurin?
14. 2. 2013 01:12
Včera jsem to dělala přesně podle tohoto receptu a celá rodina měla stejné problémy, které se níže popisují, asi něco v tom receptu je podle všeho, špatně!
13. 2. 2013 13:16
No, asi bych napsala nahusto, ale dělala jsem pár dní zpět něco podobného a nemělo to chybu
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.
Jaruška Veselá z Kladna: Fazole na každého působí jinak. Moje dcera je miluje, ale má podobné problémy.
13. 2. 2013 10:59
co to má být zase za "prznění " češtiny, "po hustu" to je děs..uplně se mi dělá husí kůže když to čtu
13. 2. 2013 09:36
tak takhle jsem fazole ještě nedělala, jen hrách. Určitě vyzkouším, a napíšu jak chutnalo.
13. 2. 2013 02:17
Měla jsem to včera k večeři a do rána jsem nespala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 7 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 14 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 16 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 4 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 4 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 4 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Vídeňské brambory
Mettynka uvařila před 5 hodinami
Lečo, jak ho dělám já
PETROCK1973 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodové tiramisu: Úžasný nepečený dezert s jemným krémem voní jahodami, kterým dá tu správnou chuť speciální ingredience
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: fazole po hustu fazole na husto fazole na husto recept fazole na husto recepty vařené fazole recepty fazole příprava vaření jak připravit fazole jak správně uvařit fazole fazola po hustu jak správně vařit fazole fazole s cibulkou fazole pohustu fazole nahusto hrách po hustu doba vaření fazolí recept fazole na husto fazole po hustu recept fazole na cibulce recepty fazole na husto vařeni fazoli
Suroviny: fazole bílé, cibule, česnek, jíška, mouka hladká, kabanos, sůl, pepř mletý, majoránka, vývar masový
Klasická fazole po hustu s cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q80k
12 názorů