Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Hrnkové recepty jsou velmi oblíbené v našich kuchyních pro svoji jednoduchou přípravu. Perníky patří k těm, které máme na talířku nejraději. S očky povidel či marmeládou budou lákavým dezertem, nebo svačinkou pro děti.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 27 112 kJ / 6 480 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,31 g |
Tuky | 167,25 g |
Vláknina | 39,10 g |
Cholesterol | 541 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 1 104,88 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já sypala jen cukrem a pro ozdobu přes lístečky a dala na každý lískový oříšek. Perník je velmi chutný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 12. 2015 17:15
9. 12. 2014 20:52
9. 12. 2014 12:49
11. 11. 2014 20:28
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením ovoce až do zahuštění nebo vypékáním na pekáči. Původně se pro výrobu povidel používalo ovoce sušené. V některých oblastech se do švestkových povidel při vaření přidávaly zelené vlašské ořechy včetně slupek.
Ovoce k výrobě povidel by mělo být zcela dozrálé, případně také už přešlé prvními nočními mrazíky, aby byl vyšší přirozený obsah cukrů.
11. 11. 2014 16:35
11. 11. 2014 15:31
18. 10. 2014 16:38
17. 10. 2014 20:25
17. 10. 2014 19:59
17. 10. 2014 17:15
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 9 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 13 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 13 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cuketovo - celerové placičky z trouby
VACLAVKA123 uvařila před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Kerysha uvařil před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
VrboHele uvařila před 2 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Lennulinka uvařila před 2 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova uvařila před 2 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 3 hodinami
Sírovec v trojobalu
matice uvařil před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Vrtule1980 uvařila před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Bajja89 uvařila před 5 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Bajja89 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při pečení perníku na plechu: Dodržte základní pravidla a perník bude jako od cukráře
Šéfkuchař Jan Punčochář je k nepoznání! Nám prozradil, jak zhubnul: Dávám tělu šoky z mnoha stran, svěřil se
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
Další recepty
Tématické fráze: hrnkový perník hrnkovy perník na plech perník s marmeládou nadýchaný hrnkový perník pernik hrnkovy recepty ládi hrušky perník hrnkovy pernik s povidly perník na plech s marmeládou láda hruška perník pernik od ladi hrusky recepty perník s marmeládou pernik ladi hrusky perník podle ládi hrušky hrnkovy pernik recept perník z povidel recept hrnkový perník hrnkovy nadychany pernik perník s marmeládou recept hrníčkový perník s povidly pernik na plech hrnkový
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krystal, vejce, olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, koření do perníku, marmeláda švestková
Hrnkový perník se švestkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gVl3
10 názorů