Jemné koblížky z DP
Domácí pekárna vám pomůže usnadnit přípravu kynutého těsta na masopustní koblížky. Po usmažení jsou krásně jemné a naplnit je můžete vaším oblíbeným džemem a jisté je, že sklidí úspěch u všech vašich strávníků.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 613 kJ / 2 537 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 49,30 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,32 g |
Sacharidy | 430,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tohle jsem dělala z poloviční dávky a zadělávala hnětačem. Koblížky dělám menší o průměru 6 cm a ze zbylého těsta dělám synovi oblíbené uzlíky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2024 08:37
jamda: děkuju za fotky i vyzkoušení. Jsme ráda, že chutnají
11. 2. 2024 20:10
Dneska jsem dělala jsou výborný 👍😀děkuji za recept a dovolila jsem si přidat pár fotografií
13. 2. 2016 18:39
Koblížky doopravdy výborné,těsto krásně vykynulo i bez pekárny,pracovalo se s ním nádherně,po vykrojení jsem ještě chvíli nechala kynout a pak krásně vyskočili ještě při smažení. Hned po usmažení plním jahodovou marmeládou.Nestačila jsem je ani vyfotit,protože byl u nás dnes masopust a všechny se snědly.Vyzkoušela jsem už hodně receptu z topíku,ale tenhle recept si pochvalu doopravdy zaslouží.
19. 2. 2014 23:28
výborný recept,dnes dělané a super,jen jsem je nedělala v pekárně,tedy alespoň těsto,dělané klasicky a bomba
8. 5. 2013 15:03
Zdravím, chtěla bych vám poradit ještě jednoduší způsob koleček.. vždy si (jako paní autorka) vyválím tenký plát, ale, na půlku vyváleného těsta si kolečka sklenicí pouze naznačím, doprostřed každého dám náplň (já osobně nuttelu ) pak přes to překlopím druhou půlku těsta a sklenicí obě strany včetně náplně vykrojím (je to krásně poznat kde je náplň). Sklenice to celé zacelí bez pomoci ničeho, je to nejjednodušší způsob.. ze zbylého těsta to pak dělám jako s cukrovím, znovu zpracuji, vyválím a pokračuji dokud těsto prostě nemám..
14. 11. 2012 21:55
Rebeko děkuji Ti za radu pro Jitku. Těší mě, že koblížky chutnají ....
8. 11. 2012 17:04
jsou moc dobré já naznačim kolečka dám marmeládu položim další kolečko a skleničkou vykrajuju drží pěkně a nevytýkají
2. 11. 2012 09:32
krásné ranko..tak jsem se včera pustila do koblížků..dělala jsem je úplně poprvé..dnes jsme si je daly s přítelem ke kávě a jsou výborný..(říká on ) jsou krásně měkké a nadýchné..dávám do oblíbených jo a ještě maličkost..dělala jsem je bez rumu..ikdyž mi to nebylo doporučené,ale zkusila jsem to..a těsto jsem si zpracovala ručně..nemám tu pekárnu
1. 11. 2012 13:35
jitka: není zač, ať se povedou
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku
jo, ještě jsem si vzpomněla.. maminka vždycky do oleje, ve kterém se koblížky smažily, přidávala pár koleček syrové mrkve, které po dobu smažení průběžně vyměňovala.. prý kvůli přepalování tuku
1. 11. 2012 13:25
aha..děkuji..po udělání dám vědět jak dopadly..
1. 11. 2012 13:19
jitka: myslím, že je.. ten rum těsto jakoby nadlehčí a při smažení pak nebude tolik "pít" tuk
1. 11. 2012 13:16
http://www.toprecepty.cz/recept/4328-jemne-koblizk... prosím vás chci se dát do těchto koblížků ale nemám rum??je to důležitá ingredience??šlo by to bez něj? děkuju
27. 10. 2012 21:59
Jdu na ne
31. 8. 2012 18:00
Tak jsem si dneska upekla tyto koblížky. Stala se mi ale nehoda, když už jsem dala všechno do pekárny a chvilku se již těsto hnětalo, došlo mi, že jsem místo polohrubé mouky použila hladkou. I tak jsou koblížky luxusní, nadýchané a měkoučké a moc dobré. Takže za recept moc díky, ukládám do oblíbených.
19. 2. 2012 20:48
Nadjo, je to tak jak píše Magdalenka - samozřejmě je můžeš nechat kynout na plechu jen tak, ale já mám dost studenou kuchyň a tak to dělám takto. A mám pocit, že to tak bylo uvedeno i v původním rcp.
Omlouvám se, že se ozývám až teď, ale chodím sem málo a někdy si nevšimnu, že je u mého rcp. dotaz.
Magdalenko, děkuji.
Omlouvám se, že se ozývám až teď, ale chodím sem málo a někdy si nevšimnu, že je u mého rcp. dotaz.
Magdalenko, děkuji.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 3 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 12 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 55 minutami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 57 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 1 hodinou
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 1 hodinou
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Mettynka uvařila před 1 hodinou
Lečo, jak ho dělám já
PETROCK1973 uvařila před 1 hodinou
Slané muffiny
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Cookies s čokoládou
Simooor uvařil před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při výrobě a pečení jidášů: Které to jsou a jak se jich vyvarovat
Jak usmažit koblihy. Oblíbenou masopustní delikatesu lze připravit i ve zdravější variantě
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
Další recepty
Tématické fráze: koblížky koblížky recept recept na koblizky recept koblížky koblišky koblížky jako od babičky recept plněné koblížky recepty koblížky kobližky z domácí pekárny recepty na koblizky koblížek jemné koblihy recept koblížky z trouby od hrušky recept na koblišky plnění koblížků koblížky plněné vyskoušene recepty na kobližky koblizky z dp koblížky z pekárny koblížky od hrušky
Suroviny: mouka polohrubá, droždí, cukr krupice, olej, mléko, žloutek, sůl, rum, marmeláda, olej, cukr moučkový
Jemné koblížky z DP
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lO5j
37 názorů