Česnekové tyčky z rohlíků
I staré rohlíky můžeme ještě využít, skvěle se hodí pro přípravu slaných tyček, které si vychutnáme jako pohoštění k vínu nebo alternativu brambůrků. Ochutíme je česnekovým máslem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 493 kJ / 1 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,19 g |
Tuky | 87,97 g |
Vláknina | 13,79 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,14 g |
Sacharidy | 158,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Spotřebujeme klidně i tři dny staré rohlíky, lépe se krájí. Vhodné k vínu, nebo třeba k polévce, anebo jen tak. Okořenit si je můžete různě, vaším oblíbeným kořením i pikantním.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2016 21:28
cecilka: Je pravda, že je spoustu druhů rohlíků. A zrovna ty co se prodávají u nás jsou třeba úplně jiné než kdekoliv jinde. Ale je pravda, že musí být starší. Jinak děkuji ti..
18. 11. 2016 21:24
mika59: ja už nemám čo testovať, všetky skončili v mojom brušku. Ale musím povedať, lepšie je krájať rožky nie celkom suché=max 1-dňové, staršie sa už drobia, teda aspoň tie, čo predávajú v našom obchode. Solila som ich minimálne a .... a namáčala si si niekedy slané tyčinky do nejakej omáčky=preklad do súčasného slovníka=dipu? Ja nie.Uprednostňujem vhodné nápoje=vínkp alebo pivo.
18. 11. 2016 21:03
cecilka: Cecilko moc děkuji, tyčky testuji a mám je už pár dnů v uzavřené dóze. Jsou pořád křupavé. A když potřebuji nakrájím je třeba na krutonky do salátu, nebo pužiju na nabírání do oblíbeného dipu..
18. 11. 2016 18:21
, ešte neviem, koľko zdvihnutých prstov by som mala dať, pretože je to skvelý recept, vždy lepši ako "čipsy-umeláky" .
17. 11. 2016 13:19
super nápad , lepší než kolečka
17. 11. 2016 00:02
popoluska340: Taky Tobě moc děkuji i za pěknou fotku...
17. 11. 2016 00:00
jiřina: epeckova@seznam.cz: Děkuji moc..
16. 11. 2016 23:23
Dneska som ich piekla a vyborne.Urcite budem robit moc casto.K polievkam vyborne.
16. 11. 2016 21:10
Vždycky jde o ten nápad! je to výborné!
14. 11. 2016 20:46
Je to dobrý nápad zkusím.Jinak jsem dělávala rohlíky nakrájela na 1 cm kolečka obalila ve vajíčku a smažila na oleji .Která vnučka měla ráda na sladko ,tak jsem posypala skořicí..A na slano posypala sýrem a přílohu kečup.A nyní se mi osvědčilo rozkrojím housku nebo rohlík .15 dkg měkkého salámu 10 dkg sýra nastrouhám klepnu do toho 1 vajíčko rozmíchám.Namažu na pečivo , dám si na pánvičku olej nebo na čem jste zvyklé péct.Na talíř si usypu trochu strouhanky .Namazané pečivo ,ano jen tím namazaným tupnu do strouhanky a rychle osmažím.Je to teplé a každému to chutná.A když je rajčátko nemusí být.Takhle všechno staré pečivo sníme.
14. 11. 2016 12:21
Moc Vám všem děkuji..
14. 11. 2016 10:50
Viem si predsravit taketo tycky k hokaidovej polievke.V mrazaku mam 2 take bezlepkove bagetky,akurat stvorene,zajtra si spravim na veceru.
14. 11. 2016 01:57
Je to opravdu super
13. 11. 2016 18:00
super
13. 11. 2016 17:06
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 17 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 1 hodinou
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 4 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 6 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 6 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Další recepty
Tématické fráze: co ze starých rohlíků recepty ze starých rohlíků recepty staré rohlíky stare rohliky recepty z rohlíků co se starými rohlíky recept ze starých rohlíků rohlíkové čipsy tycinky z rohliku česnekovy rohlík co ze starých rohlíků recept co ze starších rohlíků ze starých rohlíku pecene rohliky z cesnekem recept co se starymi rohlíky opečené rohlíky v česneku starší rohliky recept staré rohlíky rohlik s česnekem staré rohlíky recept
Suroviny: rohlík, máslo, česnek, koření pizza, paprika sušená sladká, sůl
Česnekové tyčky z rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J9OJ
25 názorů