Rychlá bezová buchta
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé kvítky a stonky bezu.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 23 507 kJ / 5 618 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,82 g |
Tuky | 180,74 g |
Vláknina | 18,79 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 908,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Buchta je po upečení v krajích hezky zlatá, chutná opravdu po bezu a jsou v ní vidět jednotlivé kvítky a zelenavé stonky, což je pěkně jarní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 5. 2017 18:31
dopečeno, přidávám s dovolením foto, bodík už letěl
31. 5. 2017 09:51
...a je to v troubě!
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne) a bezovou pana cottou
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne) a bezovou pana cottou
30. 5. 2017 22:13
mám ráda bezinky v různých těstech, zkusím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 10 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 11 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 23 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Právě bylo uvařeno:
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 18 minutami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 20 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 23 minutami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 23 minutami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 26 minutami
Vídeňské brambory
Mettynka uvařila před 50 minutami
Lečo, jak ho dělám já
PETROCK1973 uvařila před 57 minutami
Slané muffiny
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Cookies s čokoládou
Simooor uvařil před 1 hodinou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Simooor uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených rychlých jídel: Tipy na jednoduché pokrmy, které zvládnou i začátečníci
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
7 receptů na zpracování květů černého bezu: Skvělé jsou moučníky, placičky i sirupy
Další recepty
Tématické fráze: buchta s květem bezu rychlá buchta bezinkova buchta rychlá buchta recept buchta z bezu buchta z bezinek buchta s bezovymi kvety buchta s z bezinek buchta s octem buchta z octu buchta kvez bublanina s bezinkami buchta s kvety bezinek buchta ze škrobu moučník z květu bezu rychla bezinkova škrob do buchty buchta z octa zhnědlo mi těsto
Suroviny: mléko, kypřící prášek do pečiva, ocet jablečný, mouka polohrubá, škrob kukuřičný, olej, cukr krystal,
Rychlá bezová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwZl
3 názory