Španělské ptáčky II
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Mám jednu zajímavost, asi se budete divit, jak si představovala Magdalena Dobromila Rettigová španělské ptáčky. :-)
Přikládám recept z její kuchařky z roku 1881:
Španělské ptáčky
Usekej drobně 1/2 kila vepřového masa, dej je na mísu, vraz do něho dvě celá vejce, přilej půl koflíka sladké smetany a dej k tomu strouhané žemličky tolik, mnoho-li jest potřebí, aby to dobře pohromadě drželo, dej k tomu citronové kůry, nové koření, hřebíček a dobře to osol. Nech napolovic uvařit zelnou hlávku, rozebeř lístky, a zaobal do nich té sekaniny tolik, co se do každého vejde, pak je nitkou pěkně obvaž, aby se nerozvinuly, a nech je v rozpáleném másle vysmažit; potom odvaž nitky, narovnej to do kastrolku, polej to sladkou smetanou u nech to v troubě vypeci; pak to dej na stůl buď tak s kastrolem nebo na míse.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 1 hodinou
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 1 hodinou
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 15 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 18 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 28 minutami
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 1 hodinou
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 11 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 11 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 11 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 11 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 12 hodinami
Dýňové knedlíčky
HankaSz uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Suroviny: hovězí zadní, párky, slanina, okurky sterilované, vejce, cibule, hořčice plnotučná, sůl, pepř, sádlo, petrželka, mouka hladká
Španělské ptáčky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yqwW
0 názorů