Moje zelňáky
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu. Vyzkoušejte je třeba i z menší dávky, neprohloupíte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 40 430 kJ / 9 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,03 g |
Tuky | 662,50 g |
Vláknina | 30,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,04 g |
Sacharidy | 730,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při válení dost podsypu, pak jde krásně vykrajovat. Množství vyjde na cca150 koleček
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2013 19:56
zelí připraveno,škvarky už překáží v lednici,v troubě peče koláč,tak bude rozpálenáJdu na to! Děkuji !
31. 12. 2012 18:27
rendulka:Pred chviličkou som dopiekla. Sú jednoducho báječné...(zelí aj škvarky som len posekala)ešte sú vlažné, ale miznú závratnou rýchlosťou. Ďakujem za skvelý recept!
30. 6. 2010 21:00
milá Kroupovko,tak tos mě potěšila,jsou opravdu dobrý.
30. 6. 2010 12:00
Renato, až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes. Je to nejlepší co znám, k pivu, vínu i jinak.
31. 12. 2009 01:16
Tak tomu bych neodolala, ikdybych držela přísnou dietu To bych zhřešila určitě. Zelňáky zbožňuji!!!6.
30. 12. 2009 22:54
No teda,já má chuť,jen nemám doma škvarečky,tak to musí počkat po novém roce,určitě vyzkouším,ukládám.
30. 12. 2009 22:08
Vyzerá to skvele...
30. 12. 2009 22:00
No, to je zase bomba!!! Že bych to prubla ještě zítra? Nádhera!!
30. 12. 2009 20:42
Rendulko, dělám stejně, jen dělám čtverce a protože je móc dobře znám, dávám ti první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 14 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 22 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 23 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 7 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 9 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 12 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 12 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jste milovníci tradičního zlatavého pokladu českých kuchyní? Ze škvarků se dá připravit pomazánka, chléb i sladké koláčky
9 nejlepších jídel se zelím: Zahřejte se zelňačkou, holubkami, zelňáky nebo lepenicí!
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Další recepty
Tématické fráze: zelňáky nejlepší zelňáky zelňáky recept zelňáky z kyselého zelí hrnec zelňák zelnak recept zelnaky top recepty zelňáky recept na zelnaky zelnáky se škvarkama jihočeské zelníky skvarkove zelnaky zdravé zelnaky recepty na zelňáky moje recepty dobré zelnáky recepty zelňáky zelnák hrnec jihočeské zelňáky zelnaky se skvarky
Suroviny: škvarky, mouka hladká, zelí kysané, sádlo, pepř mletý, sůl
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
9 názorů