Kapusta - nejlepší recepty z nepříliš oblíbené zeleniny
Pro svou typickou chuť nemá zrovna nejlepší pověst, ale růžičková kapusta je z hlediska zdraví perfektní surovinou. Daří se jí i v zimě, proto je nejdostupnější v lednu a únoru. Kapusta obsahuje mnoho draslíku, manganu, vitamínu B1 a hlavně vlákniny, takže je častou součástí dietních jídelníčků. Dokáže ale také posílit imunitu, protože její listy jsou bohaté na vitamín C. Ve 100 gramech je ho 85 mg, což je dvakrát tolik, než obsahuje třeba takový pomeranč.
Růžičková kapusta se nejčastěji dusí. Takto upravená se hodí například k masovým omáčkám a bramborové kaši, ale ne každý má její dušenou vůni rád. Pokud kapustě teprve přicházíte na chuť, doporučujeme zapéct ji v troubě se sladkými batáty a na talíři jídlo doplnit čerstvým kozím sýrem. Tato kombinace třech zcela odlišných šmaků hraje skvěle dohromady.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25