Rychlé skořicové roládky s nutelou
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky toustového chleba zbavíme okrajů a válečkem je smáčkneme, aby bylo těsto co nejtenčí.Každý plátek namažeme nutelou, srolujeme, namočíme v rozpuštěném másle a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky toustového chleba zbavíme okrajů a válečkem je smáčkneme, aby bylo těsto co nejtenčí.Každý plátek namažeme nutelou, srolujeme, namočíme v rozpuštěném másle a…
Ze všech surovin na těsto (tvaroh, mouka, prášek do pečiva, vejce a sůl) zpracujeme na pomoučeném válu (nebo v míse) těsto, ze kterého utvoříme váleček. Váleček těsta…
Klasický závin plněný voňavou jablečnou náplní ochucenou skořicí a rozinkami je snadný na přípravu a má ho rád skoro každý. Připomeňte si oblíbený dezert našich babiček…
Do tvarohu dáme vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Veku nakrájíme na slabé plátky a uprostřed promáčkneme, aby se vešlo více tvaroh a…
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma).…
Těsto: z mouky, cukrů, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které vyválíme a vyložíme jím dno a stěny tukem vymazané formy (plech, koláčová nebo dortová forma).…
Sypké suroviny smícháme, polovinou změklé Hery vymažeme pekáč, nasypeme polovinu sypké směsi ,na to rozdělaný tvaroh, na něj okapaný kompot a druhou polovinu sypké směsi…
Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru.Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Velmi jednoduché, ale výborné těsto na štrúdl. Zvládnou ho i zečátečníci. S tímto těstem na štrúdl se moc dobře pracuje. Do náplně štrúdlu kromě jablek můžete přidat…
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Recepty od našich zkušených babiček se většinou vyznačují rychlou přípravou a bleskovým zmizením dobroty z talířku. Buchta plná ořechů, s rumovými rozinkami a…
S přicházejícím podzimem se blíží také sklizeň jablek. Vyzkoušejte z nich připravit příjemně sladké řezy, s krémem ze zakysané smetany, které provoní váš dům skořicí. Ze…
Ve dvou miskách smícháme zvlášť sypké, a zvlášť tekuté ingredience. Vyšleháme tekuté a pomalu všleháváme sypkou směs. Těsto dáme do formiček na muffiny a pečeme při 180…
K podzimní sezoně jablek neodmyslitelně patří štrúdly. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně…
Jeden z nejoblíbenějších receptů jak zpracovat přebytek jablek. Ale protože kyselá jablka jsou dnes vzácností, je dobré je před pečením zakápnout citronem, aby byl…
Jabka nahrubo nastrouháme, přilijeme rozehřátý schladlý tuk a rozšlehaná vejce, promícháme, přidáme cukry a mouku s prášky do pečiva. Přendáme na vymazaný a vysypaný…
Ochutnejte lahodné obrácené řezy s jablky, kde sladká šťáva z jablek pečením zkaramelizuje a vše je zabaleno do nadýchaného těsta. Každý kousek této sladké lahůdky vás…
Rozválíme těsto do obdélníku,na sílu přibližně 5 mm.Poté rozkvrdláme vejce a potřeme jím těsto, na to nasypeme vanilkové a skořicové cukry.Srolujeme a rozřežeme na 1-1,5…
Rozválíme těsto do obdélníku,na sílu přibližně 5 mm.Poté rozkvrdláme vejce a potřeme jím těsto, na to nasypeme vanilkové a skořicové cukry.Srolujeme a rozřežeme na 1-1,5…
Všetko naložíme do DP ( okrem ovocia ) a pustíme program cesto. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme posypeme s ovocím a škoricovým cukrom, alebo posýpokou. Pečieme na 180 st.…
Pokud nevíte, jak ozvláštnit klasický jablečný štrúdl, zkuste do náplně přidat rebarboru. Její kyselá chuť štrúdl zajímavě osvěží a v sezóně rebarbory tak určitě budete…
Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Jak připravit nejlepší náplně do koláčů: Tvarohová, povidlová i maková budou díky správnému ochucení fantastické
Dokonalé triky pro fritování: Takhle budou hranolky nejkřupavější!
Silvestrovské vepřové koleno: Jak ho upéct, aby bylo nádherně měkké, šťavnaté a na povrchu krásně křupavé