Jáhly vařené s dušenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 586 kJ / 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 3,00 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 2,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Hledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše bude ta pravá. Jáhly jsou plné vitamínů a chutnají po lískových oříšcích.…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Jáhly spaříme v cedníku vařící vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou (na 1 díl jáhel dáme 2,5 dílu vody) a vaříme při mírnější teplotě asi 13-15 minut doměkka. Jáhly…
Jáhly jsou velmi prospěšné pro naše zdraví a v této polévce chutnají skvěle. Výraznou chuť jí dodává orestované droždí a kořenová zelenina. Na závěr ji provoníme…
Jáhly přebereme a 3x spaříme vroucí vodou (zbavíme je tím hořkosti).Poté je nasypeme do 1,5 násobku osolené vody, ve které můžeme rozpustit i kostku zeleninového bujonu,…
Jáhly spařte dvakrát vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu.Jáhly vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut…
3x spařené jáhly uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody (vaříme cca 15min). Uvaříme zeleninu (je jen na vás co máte rádi), já většinou dávám kukuřici, hrášek,…
Jáhly si důkladně propereme pod horkou vodou a dáme je vařit do osoleného mléka. Přidáme cukr nebo med a vaříme do kašovité hustoty. Podle potřeby můžeme dolít mlékem…
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme…
Na másle zpěníme cibuli a přidáme nahrubo nastrouhaný celer, osolíme a opepříme, orestujeme doměkka. Dáme do mísy a necháme vychladnout, přidáme uvařené jáhly, vajíčko,…
Na větší pánev dáme růžičky brokolice, nakrájenou mrkev, nastrouhaný celer, pórek a česnek nakrájený na kolečka. Rybu okmínujeme a položíme doprostřed zeleniny. Zasypeme…
Nejdříve uvařte jáhly. Ty před varem důkladně propláchněte, několikrát je spařte vroucí vodou a pak vařte do měkka. Ideální je, namočit je ve vodě na noc. Já je vařím…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo a batáty i pórek krátce osmahneme. Přisypeme kari koření, drcený kmín a zalijeme…
Jáhly 3x spařím v horké vodě,pak je nasypu do domácí pekárny ,přiliji mléko,dám na program džem-musím to hlídat-až je z toho taková kaše a jáhly jsou měkké.Pak vypnu…
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je ¾ hrnku vody a ¾ hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina…
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso…
Jáhly dáme do misky a zalijeme vařící vodou. Necháme několik minut a scedíme. Následně na sítku propereme studenou vodou.Do hrnce dáme mléko, rýžový sirup, vsypeme jáhly…
Z jáhel u nás moc lidí nevaří, což je velká škoda. Jsou bez lepku, obsahují spoustu minerálů a výborně chutnají na slano i na sladko. V tomto receptu jsem je…
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti. V 1,5- násobku vody se špetkou soli je vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Poté přilijeme šťávu z…
Jáhly nasypte do menšího hrnce, zalijte vroucí vodou, promíchejte vařečkou a slijte. Opět zalijte, promíchejte, slijte…a ještě do třetice :) Nedělám si z vás srandu.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Jablečný nepečený dort: Výraznou chuť mu dá marmeláda, voní vanilkou a rumem a na tento dezert skvěle zužitkujete i starší jablka
Luxus na talíři v Prostřeno! Steak Wagyu za dva tisíce! Jak k němu ladí francouzské brambory grenaille?
Zelenina naložená na mexický způsob: Díky pálivým papričkám a skořici chutná směs mrkve a květáku naprosto úžasně