Knedlík s vajíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenOmáčka je snězená a stále vám zbývá kus knedlíku? Zhodnoďte zbytky a připravte si knedlíky s vajíčkem. Toto jídlo často může působit jako z nouze ctnost, ale když mu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 833 kJ / 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,50 g |
Tuky | 1,50 g |
– nasycené | 0,50 g |
– nenasycené | 0,75 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,25 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,25 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 39,25 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Omáčka je snězená a stále vám zbývá kus knedlíku? Zhodnoďte zbytky a připravte si knedlíky s vajíčkem. Toto jídlo často může působit jako z nouze ctnost, ale když mu…
Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze…
Pekáč vymažeme máslem,naskládáme na plátky knedlík na něj poklademe nakrájený salám a potom nakrájenou na kostičky papriku.Posypeme nastrouhaným sýrem a zalejeme…
Houby na jemno pokrájíme, rozehřejeme si na pánvi máslo a dáme do něj cibuli a necháme ji zesklovatět, pak dáme houby a kmín a osolíme a opepříme a dusíme 25 minut.Pak…
Bramborové knedlíky plněné uzeným, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás opravdu zasytí. Díky koření…
Bramborové knedlíky plněné uzeným, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás opravdu zasytí. Díky koření…
Knedľu som pokrájala na plátky a potom na kocky veľkosti sústa. V miske som rozšľahala vajcia so soľou. Na oleji s maslom som orestovala slaninu, cibuľu a knedle do…
Z oleje a mouky uděláme jíšku, zalejeme vodou a prošleháme se švestkovými povidly, okořeníme a mícháme dokud omáčka nezhoustne a neztmavne a nebudeme cítit chuť mouky,…
Rozehřejeme si pánvičku,knedlík nakrájíme na kostičky,vhodíme na pánvičku a chvilku smažíme.Vajíčka si v hrníčku rozšleháme,osolíme a zalijeme jím knedlík.Smažíme,dokud…
Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Houskový knedlík nakrájíme na kolečka a následně na malé kostičky. Stejně tak to uděláme s malou „štanglí“ salámu Gothaj. Do misky si rozklepneme pět čerstvých vajec,…
Dva rohlíky nakrájíme na kostečky a dáme do vyhřáté trouby, aby ztvrdly, zbylé dva rohlíky pokrájíme na kolečka, kapii, cibuli a slaninu na kostečky, bílky ušleháme a…
V kastrolu rozpálíme sádlo, osmahneme cibulku, zaprášíme lžící červené papriky, pokud máme rádi ostřejší může být i trochu pálivé . Když paprika obarví cibulku vložíme…
Moderní technika přinesla do našich domácností zrychlení tradičních příprav jídla. Ohřátí knedlíků již nemusí být 20 minut dlouhý proces s několika nádobami. Stačí…
Knedlíky z předešlého dne napaříme, nakrájíme na menší kousky a promícháme s čerstvě uvařenými brambory, oloupanými a nakrájenými na plátky.Vše prosolíme, promícháme a …
Knedlík před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve, aby se s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho o pokojové teplotě. Knedlík…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko v množství podle potřeby, metličkou prošleháme a přivedeme k varu.Pozvolna vaříme za častého promíchávání, aby se…
Do kastrolu dáme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Pak orestujeme i nakrájený párek a na kostky nakrájenou knedlu. Zalijeme rozmíchanými…
Listy brutnáku propláchneme studenou vodou, dáme do hrnce nebo jiné nádoby a spaříme horkou vodou. Necháme vychladnout, pak listy lehce vymačkáme a pokrájíme je.Do…
Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka.Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme.V hrnci rozpustíme kus…
Řízky naklepeme, osolíme, obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko a strouhanka) a usmažíme.Zelí uděláme dle chuti.A také knedlík uděláme, jaký máme rádi.
Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme na kocky narezaný knedlík a opražíme. Pridáme na kolieska narezaný párok a krátko orestujeme. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami so…
Do zapékací misky vložíme máslo a nakrájenou cibuli (pórek) a necháme jí v troubě lehce orestovat.Plátky knedlíků nakrájíme na čtvrtky, vložíme do zapékací misky a…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Rakletování aneb tavení sýrů: Chutná a efektní zábava, kterou na podzim nahradíte grilování
Rané brambory nejsou nové brambory. Jedny z nich v ČR na poli neuvidíte, říká předseda Českého bramborářského svazu
Zdravé tuky ve stravě dětí: Dodají energii, udržují tělesnou teplotu a zajišťují vstřebávání vitamínů