Rajčatový salát s cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenOloupeme si cibuli a nakrájíme na kostky. Cibulku osolíme a necháme zesklovatět, alespoň 10 min. Omytá rajčata nakrájíme taktéž na kostky a přidáme k cibulce. Opepříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostky. Cibulku osolíme a necháme zesklovatět, alespoň 10 min. Omytá rajčata nakrájíme taktéž na kostky a přidáme k cibulce. Opepříme…
Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je…
Pikantní hořčici z cukety si podle tohoto receptu zvládne doma připravit každý. Chutě můžeme vyvážit přesně tak, jak to máme rádi, a stejně tak při mixování hotové…
Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky.Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme.Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Nejprve uvaříme doměkka kuřecí prso ve vývaru. Vyjmeme jej a vidličkou natrháme na tenké nudličky. V misce vidličkou našleháme bílek do pěny, přilijeme mléko a…
Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou:Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.…
Lilek rozřízneme, nařežeme na čtverečky, posypeme lehce skořicí a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do rozehřáté trouby na 180° na 25 min.Upečený lilek vyjmeme,…
Okurky oloupejte a nastrouhejte. Přidejte na čtvrtky nakrájená rajčata a cibuli nasekanou na drobno. Osolte a opepřete a přidejte trošku cukru.Vezměte olivový olej, asi…
Sklizeň švestek je v plném proudu a pokud přemýšlíte, jak je využít a patříte mezi milovníky všeho pálivého, můžete z nich připravit chilli švestkovou omáčku. Pikantní…
Klíčem ke křehkému a šťavnatému grilovanému masu je dobrá marináda a správná doba odležení. Jemně pálivá marináda z worcesterské omáčky je určitě tou správnou volbou.…
Na oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na tenké plátky, opatrně, nesmí se vám připálit. Přidejte angrešt, který můžete lehce rozmačkat a strouhaný česnek a zázvor…
Brusinky namočíme nejméně na hodinu do vína. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na čtvrtky nakrájená, oloupaná jablka a společně na prudším ohni smažíme za častého…
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kolečka. V míse smícháme olej, vinný ocet, hořčici, pažitku, sůl a trochu pepře. Tuto směs nalijeme na brambory a…
Ljutenice: Rajčata nařízněte zlehka do kříže a spařte vroucí vodou. Slijte a nechte zchladnout tak, abyste je mohli zbavit slupky. Lilek rozkrojte podélně na poloviny…
Ideálně den předem uvařte v jednom hrnci mrkev a brambory a v druhém červenou řepu. Zeleninou vařte neloupanou a nemusíte ji solit, protože sůl slupkou stejně…
K masu, do salátu nebo jen tak, chuťovka na zobání. To jsou tyto marinované žampiony. S cibulí a směsí všeho, co dotváří jejich chuť. Jsou slané, pikantní, dochucené…
Nasekanou cibuli mírně opékáme na rozpáleném oleji. Po 5 minutách přidáme česnek a po další minutě maso nakrájené na kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran dozlatova…
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, cibuli, česnek, přisypeme Tandori massala a opečeme.Přisypeme hrnek červené…
Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme na 10 minut v cedníku okapat (pustí to hodně vody a chutná to pak mnohem lépe).Pak smícháme se všemi ostatními…
Když se řekne kachna, asi si představíme pečenou kačicu s knedlíky a zelím. Nebo možná pekingskou kachnu? Kachnu na pomerančích? Zkuste si připravit kachní prsa na…
Flank steak je lahodné libové maso a lze s ním vykouzlit skvělá jídla. Tento recept na rolovaný flank steak je poněkud náročný a k přípravě použijete také techniku sous…
Přerostlé cukíny oloupeme, vydlabeme, nastrouháme, dáme do kastrolu a vydusíme vodu. Potom dáme na síto a ještě zbytek vody vymačkáme.Pak přidáme olivový olej, pepř, sůl…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Téměř bezpracné masopustní koblihy z trouby: Ochucené vanilkou a rumem voní na dálku a jsou neskutečně nadýchané
Dokonalé cukroví bez lepku: Vláčné pracny, voňavé linecké i kořeněné perníčky chutnají božsky a skoro jako ty „pravé“
12 nejlepších masopustních dobrot: Bez těchto koláčků, nadýchaných koblih i šťavnatých jitrnic se letos neobejdete!