Bábovka vrstvená
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin. Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve připravíme tvarohovou náplň důkladným vymícháním všech surovin. Potom stejným způsobem připravíme těsto. Jednu třetinu těsta odlijeme do jiné misky, obarvíme…
Předehřejte troubu na 160 °C. Vyšlehejte žloutky s cukrem a vodou. Vmíchejte rozpuštěné máslo, špetku soli a vanilkový extrakt.V jiné míse smíchejte kakao s moukou a…
Mrkve a jablko nakrájejte na jemném struhadle (s jablkem je to trochu hůř, můžete použít hrubší). Připravte si plátýnko, nutbag nebo ruce a z nastrouhané mrkve a jablka…
sušenky: 1. Předehřejeme troubu na 180°C a vyložíme plechy pečícím papírem. 2. V kuchyňském robotu (nebo i v míse, na vále) smícháme všechny suroviny.do hladkého těsta…
Heru rozpustíme, odstavíme a vmícháme cukr. Až směs vychladne (nemusí být úplně studená, stačí teplá) vmícháme celá vejce. Pak přimícháme mouku smíchanou s práškem do…
V míse smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, smetanu, mléko a dobře promícháme. Polovinu těsta si odložíme do jiné misy a přidáme kakao. Do…
Kousky čokolády, třetinu smetany a med dáme do varné mísy a pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Po 15-20 minutách rozpuštěnou čokoládu promícháme. Čokoláda musí být vlažná…
1.Troubu předehřejeme na 150°C.Dva pečící plechy vyložíme papírem.Vlašské ořechy nasucho opražíme v malé pánvičce, asi 7 minut je mícháme, dokud nebudou křupavé a voňavé…
Změklé máslo ušleháme s 200g cukru. Poté postupně vmícháme vejce. Troubu předehřejeme na 170°C. Mouku smícháme s moučkovým cukrem a zapracujeme do těsta. Odebereme 2/3…
Čokoládu nalámeme a dáme do misky. Přidáme máslo. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a čokoládu a máslo mícháme, dokud se nerozehřejí. Odstavíme a…
Ze všech surovin kromě kakaa vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny a do jedné zapracujeme kakao. Pokud se těsto lepí, dáme je na chvíli do ledničky. Do…
Polentu uvaříme v lehce osolené vodě na hustou kaši, vmícháme do ní sirup a na pekáček vyložený pečícím papírem rozetřeme do vrstvy cca 1 cm vysoké. Necháme vychladnout.…
Z prosáté mouky s cukrem, kousků másla a ořechů zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme hodinu v ledničce odpočinout. Potom z těsta odkrajujeme malé…
V míse smícháme mouku se škrobem, kakaovým práškem a práškem do pečiva. V jiné misce utřeme máslo s cukrem a solí do pěny. Přidáme vejce, pečlivě promícháme.Hrozinky…
Připravte si 2 průhledné pohárové misky, whisky sklenky či něco podobného. A taky ruční šlehač se bude hoditVyšlehejte ručním šlehačem smetanu s polovinou moučkového…
V jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Do jiné misky dáme mléko, olej, vejce, cukr a rozšleháme (nejlépe mixérem). Přisypeme mouku a zašleháme.…
Do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vyšľaháme a pridáme vaječný bielok. Opäť vyšľaháme. Pridáme hladkú múku a kakaový prášok. Ručne premiešame…
Sypké ingredience smícháme, klepneme vejce a pomocí vody zpracujeme těsto jako na nudle - tak tuhé, aby šlo rozválet a moc se nelepilo.Na moukou lehce posypaném válu…
Nenáročné sušenky, které zvládnete během chvilky. Smícháním všech surovin docílíte těsta, ze kterého tvarujete na plech drobné kuličky. Po upečení budou skvěle křupavé.…
Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a vanilku. Pak vmícháme mouku a škrob s práškem do pečiva a vytvoříme hladké těsto.Rozdělíme na 3 díly, jeden…
V misce smícháme pomleté mandle s práškem do pečiva nebo vinným kamenem, skořicí a kakaem. Přidáme vejce, arašídové máslo, med a opatrně vmícháme mléko, aby nám vzniklo…
Mističky plechu na pečení malých muffinů vyložíme papírovými košíčky nebo složíme papírové košíčky po dvou, aby byly pevnější, a rozložíme je na plech na pečení. …
1.Troubu předehřejeme na 160°C.Ve středně velké misce promícháme mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a skořici.Ve velké míse rozšleháme olej, žloutky, espreso, kakao a…
Za stálého míchání nechte rozpustit 100% kokosový tuk s čokoládou, kakaovým práškem, mlékem a moučkovým cukrem. Hranatou formu na pečení vyložte pečicím papírem. Na dno…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Kosmatice, to je nejlepší možnost, jak využít květy černého bezu. Křupavé těstíčko vylepší rum, důležité je krátké smažení při vyšší teplotě
Co mají společného indonéský knedlíček cilok a slovenské halušky? Na jejich přípravu se dá snadno vyzrát. Ukážeme jak
Konec plýtvání: Jak si poradit s velkým množstvím vajíček po Velikonocích